افزایش عزت نفس در بزرگسالان

افزایش عزت نفس در بزرگسالان

یکی از مهم ترین ویژگی های هر انسانی، عزت نفس می باشد. عزت نفس یا حرمت نفس می تونه فرد رو به قله هایی از موفقیت برسونه که شاید هیچ وقت خودش رو در اون تصور نمی کرده. ویژگی که از کودکی با ما رشد می کنه و به ما ارزش میده. البته باید بگم رشد عزت نفس مستقیما به رفتار هایی که والدین ما در دوران کودکی با ما داشتن بر میگرده. افزایش عزت نفس در بزرگسالان یکی از مهم ترین موضوعات تو جامعه الان ما محسوب میشه؛ اما به نظر شما چرا باید این ویژگی یک موضوع مهم تلقی بشه؟

باید بگم هر فردی که می خواد به موفقیت های فردی و اجتماعی در زندگی خودش دست پیدا کنه باید دارای ویژگی هایی باشه. این ویژگی ها اعم از عزت نفس، اعتماد به نفس، انگیزه و… است. من در این مقاله به صورت جامع به شما عزیزان توضیح می دم که راه های افزایش عزت نفس در بزرگسالان چیست و چطور باید از آنها استفاده کنیم.

تقویت عزت نفس در بزرگسالان

اهمیت عزت نفس در بزرگسالان

قبل از اینکه سراغ اصل مطلب بریم باید یک تعریف جامعی رو از عزت نفس داشته باشیم. عزت نفس چیست؟

چشم های خود را ببندید و این سوال را از خودتان بپرسید “آیا من خودم رو دوست دارم؟” اگر پاسخ شما به این سوال مثبت بود که شما به خودتان ارزش می دهید و دارای حرمت نفس هستید؛ در صورتی که پاسخ شما به این سوال منفی بود، شما از کمبود خود ارزشمندی رنج می برید و با تکنیک هایی که در ادامه به شما عزیزان می گوییم، می توانید این ویژگی را تقویت نمایید.

خودارزشمندی از آنجایی اهمیت دارد که موجب سلامت فکری و روانی افراد می شود. همچنین موجب می شود که افراد نسبت به خودشان احساس خوبی داشته باشند. به طور کلی، افرادی که دارای عزت نفس هستند و برای خودشان ارزش و احترام قائل اند، در جامعه نیز دارای ارزش و احترام خاصی هستند.

روش های افزایش عزت نفس در بزرگسالان

هرچه سن مان بالاتر می رود، نیاز بیشتری به تقویت عزت نفس و اعتماد به نفس در خودمان داریم. همین امر موجب شد تا به صورت جداگانه این مقاله را تهیه نمایم؛ تا شما والدین عزیز و دیگر افراد بتوانید با تکنیک های ساده ای عزت نفس خود را تقویت نمایید. راه های افزایش عزت نفس در بزرگسالان عبارت است از:

عزت نفس بزرگسالان
  1. اولین تمرین برای تقویت عزت نفس در بزرگسالان، در لحظه زندگی کردن است. شما اگر تمام تمرکز خود را بر روی لحظه ای که در آن قرار گرفته اید بگذارید و انرژی تان را برای آن لحظه خرج کنید، قطعا فردای بهتری خواهید داشت. همان طور که می دانید، عملکرد امروز شماست که فردایتان را می سازد. افرادی که حسرت گذشته را می خورند و نگران آینده هستند، هیچ لذتی از زمان حال خود نمی برند.
  2. کسب مهارت های جدید موجب احساس رضایت در شما می شود. این حس رضایت از خودمان به تقویت عزت نفسمان کمک بسزایی می کند.
  3. سعی کنید محکم و در عین حال گرم و صمیمانه با دیگران دست بدهید. این کار موجب می شود که فرد مقابل اقتدار شما را حس کند.
  4. در مقابل آینه با خودتان صحبت کنید. همین حالا روبروی آینه بایستید و از خودتان تعریف و تمجید کنید. این کار حس رضایت مندی به شما می دهد و موجب می شود که احساس بهتری نسبت به خود داشته باشید.
  5. ارزش های زندگی خود را تعیین کنید و چیز هایی که با ارزش های شما در تضاد است را تغییر دهید. این کار حس ارزشمندی به شما می دهد. همچنین موجب افزایش عزت نفس در بزرگسالان می شود.
  6. خودتان را به چالش بکشید و تجربه های جدید کسب کنید. هیچگاه از به دست آوردن تجربه های جدید نترسید. سعی کنید در زندگی تان چالش های جدیدی را به وجود آورید به عنوان مثال با افراد متفاوت ملاقات کنید و با آنها ارتباط بگیرید. فعالیت های هیجان انگیزی را که تا به حال انجام نداده اید را انجام دهید.
  7. به ظاهر خود اهمیت بدهید. سعی کنید در داخل و خارج از منزل ظاهر خوبی داشته باشید. به چیز هایی که علاقه مند هستید اهمیت بدهید تا حس ارزشمندی در شما تقویت شود. سعی کنید در برنامه روزانه خود وقتی را به خودتان اختصاص دهید و کارهایی را که دوست دارید انجام دهید. به مکان هایی که دوست دارید بروید.
  8. موفقیت های را که به دست آورده اید را هر چند وقت یک بار مرور کنید. حتی می توانید دست آورد های خود را یادداشت نمایید. این کار به شما حس غرور و رضایت می دهد و موجب تقویت عزت نفستان می شود.
عزت نفس در والدین
  1. به خودتان عشق بورزید. از گفتن جمله های دوست دارم و جملات محبت آمیز به خودتان امتناع نکنید. این تکنیک ها موجب تقویت عزت نفس در بزرگسالان می شود.
  2. سرعت راه رفتن تان را بیشتر از قبل کنید. سعی کنید گام های تان مستحکم و هدفمند باشد. همیشه انرژی داشته باشید. به اطرافیانتان انرژی مثبت بدهید تا از آنها انرژی مثبت دریافت کنید.
  3. نه گفتن را بلد باشید و به هر خواسته ای که باب میلتان نیست جواب منفی بدهید. نگران بازخورد های دیگران نباشید و به خودتان و وجودتان ارزش بدهید.
  4. افکار منفی را محدود کنید. هنگامی که افکار منفی به سراغتان می آیند، با یادآوری موفقیت ها و دست آورد های خودتان، آنها را محدود کنید. این کار موجب می شود که عزت نفستان افزایش یابد.
  5. سعی کنید اطرافیانتان افرادی باشند که طرز تفکرشان مثبت باشد. شاید این ضرب المثل را شنیده باشید که “کمال همنشین در من اثر کرد”. این ضرب المثل بیان می دارد که همنشینان تاثیر مستقیمی بر شکل گرفتن شخصیت، احساسات، تفکر و رفتار های ما دارند. پس در انتخاب دوست دقت کنید و افرادی را که به شما حس خوبی نمی دهند را به صورت تدریجی از زندگی تان پاک نمایید.
  6. مهارت های ارتباطی تان را بیشتر کنید. در مترو، اتوبوس و یا هر مکان دیگری، سعی کنید با دیگران ارتباط بر قرار کنید. ارتباط اجتماعی قوی به شما کمک می کند که عزت نفس بالایی داشته باشید. همچنین کمک می کند که یک سری از توانایی ها را بیاموزید.
  7. سعی کنید اشتباهات خود را بپذیرید و برای آنها بهانه تراشی نکنید. مسئولیت کار هایی را که انجام داده اید را برعهده بگیرید. این کار نه تنها به شما کمک می کند که عزت نفس بالایی داشته باشید بلکه به افزایش اعتماد بنفس تان هم کمک بسزایی می کند.
  8. سعی کنید فعالیت بیشتری در اجتماع داشته باشید. ورزش کنید، در انجمن های دانشجویی شرکت نمایید، به اردو های تفریحی دوستانه بروید. به طور کلی، سعی کنید در اجتماع حضور داشته باشید و با دیگران ارتباط بگیرید. این کار به تقویت عزت نفس در بزرگسالان کمک کرده و موجب می شود که این کار برایشان عادی شود.
  9. از شکست نترسید. ترس از شکست موجب می شود هیچگاه به پیروزی نرسید. به نظر شما کسی در این دنیا وجود دارد که بدون شکست به موفقیت های بزرگ رسیده باشد؟

خیر. تمامی افراد موفق برای رسیدن به چنین جایگاهی شاید نزدیک به هزاران هزار بار شکست را تجربه کرده باشند. این شکست ها موجب می شود که شما قوی تر شوید و از راه های گوناگون به موفقیت دست یابید.

سخن پایانی

به طور کلی، برای افزایش عزت نفس در بزرگسالان ، راهکار های پیچیده ای وجود ندارد و شما می توانید با تمرین و تکرار راحت ترین تکنیک ها این ویژگی را در خودتان تقویت کنید و به دست آورد های زیادی دست پیدا کنید. همچنین در آینده می توانید با استفاده از روش های افزایش عزت نفس در کودکان، این راهکار ها را بر روی کودکتان پیاده کنید تا او در بزرگسالی دیگر نیازی به تقویت عزت نفس خود نداشته باشد. چنانچه از کمبود اعتماد بنفس رنج می برید می توانید مقالات اعتمادبه نفس را مطالعه کنید و اطلاعات جامعی را در رابطه با این ویژگی فوق العاده به دست آورید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *