اعتماد به نفس چیست

اعتماد به نفس چیست

یکی از موضوعاتی که امروزه در جمع های خانوادگی و دوستانه بیشتر راجب آن صحبت می شود، بحث اعتمادبه نفس است. اکثر افراد در رابطه با افزایش و کاهش آن برای خودشان و دیگران، اظهار نظر می کنند؛ اما نمی توان مفهوم درستی از ایمان و باور به خود را در صحبت هایشان یافت. هر شخصی از نظر خود، درک متفاوتی از آن دارد که همه آنها را می توان در یک تعریف جامع، بیان کرد. حال باید به یک سوال پاسخ دهیم که دقیقا اعتماد به نفس چیست ؟ سؤالی که ذهن بسیاری از افراد را درگیر خود کرده است.

تعریف جامع اعتماد بنفس از زبان خانم مهدوی نسب

اعتمادبه نفس یا  self-confidence شرایط روانی است که فرد، با تجربه های قبلی خود به توانایی ها و استعدادهایش باور و اعتماد داشته و در موفقیت آمیز انجام دادن کار ها، به خود اطمینان کامل دارد؛ به عبارت دیگر، انسان به خود و توانمندی هایش باور دارد و به آنها ارزش و اعتبار می دهد.

self-confidence به دو واژه «self» به معنای خویشتن و واژه «confidence» به معنای مقدار اعتمادی که فرد به خود دارد، اشاره می کند. این را بدانید که خودباوری، یکی از عنصر های اصلی در پیشرفت و موفقیت یک فرد می باشد.

تعاریف دیگر اعتماد به نفس از نظر روانشناسان

تعریف سیندی پیج: “اعتماد بنفس نگرش و قضاوت شما در رابطه با خودتان است”.

باربارا دی آنجلیس در تعریف مختصری گفته است، “خودباوری، ایمان به خود غلبه به ترس هایتان است”.

جین یودر و ویلیام پراکتور گفته اند، “اعتمادبه نفس به معنای خودشناسی است که احترام و ارزش به خود را نشان می دهد”.

چرا روانشناسان اصطلاح اعتماد به نفس را نمی پسندند؟

هنگامی که کتاب های علمی روانشناسی را مطالعه می کنید، کمتر به عبارت و واژه اعتمادبه نفس بر خورد می کنید؛ چرا که این خودباوری حوزه مورد نظر خود را مشخص نمی کند به همین دلیل است که می گویند روانشناسان این اصطلاح را دوست ندارند.

گاهی اوقات افراد از شما می پرسند که خودباوری شما بالاست؟ و شما در پاسخ به آن فرد می گویید بله و او از شما می خواهد که در کمترین زمان ساختمان بسازید. اگر شما حتی نتوانید این کار را انجام دهید، این بدین معنی نیست که شما اعتماد بنفس پایینی دارید، بلکه ممکن است بر عکس آن باشد؛ اما در زمینه ساخت و ساز ساختمان استعدادی نداشته باشید.

پیشنهاد ما به شما: اناگرام چیست  (محصولات ذهنی و شخصیت شناسی)

تمام این موارد حاکی از این است که شما هرگاه می خواهید از این واژه، استفاده کنید، باید به جای عبارت ” من اعتمادبه نفس بالایی دارم” از عبارت ” من در سخنرانی و… اعتماد بنفس بالایی دارم” استفاده نمایید.

این نکته را در نظر داشته باشید که تعریف اعتمادبه نفس چیست و عزت نفس، دارای دو تعریف کاملا متفاوت از هم می باشند و یک معنی را نمی دهند. 

اهمیت اعتماد به نفس

باید بگوییم، ممکن است تعدادی از شما، در نزدیکان خود فرد موفقی را بشناسید، بهتر است بدانید که این فرد برای رسیدن به موفقیت قطعاً از اعتمادبه نفس بالایی برخوردار بوده است؛ چرا که اگر در آن زمینه از این ویژگی برخوردار نبود، به این موفقیت نمی رسید. در نتیجه اهمیت این موضوع برای رسیدن به موفقیت بسیار زیاد می باشد.

این نکته را به خاطر بسپارید که افرادی که به سوی موفقیت گام بر می دارند، در مسیر موفقیت، با اتفاقات گوناگونی رو به رو می شوند. این اتفاقات ممکن است ورشکستگی، بیماری، آسیب های جسمانی و… باشد. اگر فرد در این مرحله از زندگی، اعتماد بنفس کافی نداشته باشد، با اولین مشکلی که برایش پیش می آید، تلاش را کنار گذاشته و دیگر به مسیر خود ادامه نمی دهد، در نتیجه به موفقیت دست پیدا نمی کند. ما برای فهم بهتر از تعریف اعتماد به نفس چیست باید با انواع آن آشنا شویم.

اهمیت اعتماد به نفس

حال شاید این سؤال برایتان پیش بیاید که در یک قسمت از زندگی اگر اعتماد به نفس بالایی داشتید، امروز در جایگاه بهتری قرار می گرفتید؟

اینجاست که به اهمیت خودباوری پی خواهید برد. در ادامه مقاله اعتماد به نفس چیست ، انواع مختلفی از آن را برای شما عزیزان بیان می کنیم.

انواع اعتماد به نفس

اگر شما بخواهید خودباوری را درون خودتان پرورش دهید، ابتدا باید توانایی و باور هایتان را شکل دهید و برای این کار لازم است با انواع آن آشنا شوید.

  1.  عاطفی
  2. روحی
  3. رفتاری

عاطفی

یکی از انواع اعتماد بنفس است که ریشه در احساسات و عواطف شما دارد. این ویژگی عبارت است از کنترل کافی و مناسبی که باید روی عواطف و احساسات خودمان داشته باشیم و بدانیم در هر شرایطی، باید چه رفتاری را از خود نشان دهیم.

برای پرورش باور هایتان بهتر است احساساتتان را کاملاً بفهمید و درک مناسبی از آن داشته باشید تا بتوانید در شرایط غم و اندوه با دیگران رابطه ای دوستانه بر قرار کنید.

روحی

ویژگی روحی و معنوی، یکی از مهم ترین موضوعات در این حوضه است. یکی از عوامل اصلی بالا بردن و افزایش خودباوری، همین ویژگی روحی افراد می باشد. اعتماد به مبدأ آفرینش و هدفمند بودن آن، باعث می شود شما احساس کنید که وجودتان در زندگی بیهوده نیست و خلقت شما، هدف و مقصود خاصی دارد؛ در نتیجه باید برای زندگی‌تان هدفی قرار داده و برای رسیدن به آن، تلاش بسیاری کنید و زندگی‌تان را به بهترین شکل ممکن بسازید.

رفتاری

ویژگی رفتاری عبارت است از توانایی انجام دادن کار ها که به بیانی ساده تر می توان آن را در جمله “من می توانم” خلاصه کرد. این موضوع بدین معنی است که من می‌توانم هم کار های سخت و مشکل و هم کار های ساده و آسان را انجام دهم تا به هدف و آرزو هایم برسم. با تقویت این باور، می توانید اعتمادبه نفس خود را افزایش داده و به موفقیتی که دلتان می خواهد، دست پیدا کنید.

آیا همه افراد اعتماد به نفس دارند؟

هنگامی که در یک جلسه یا در جمع خانوادگی برخی از افراد را می بینیم که در انجام دادن کار تخصصی، خودشان را باور ندارند، سؤالی ذهنمان را درگیر می کند که آیا همه مردم خودباوری دارند؟ از نظر مردم اعتماد به نفس چیست ؟

در پاسخ به این سؤال باید بگوییم: بله. همه افرادی که در خیابان، خانه، مهمانی و…می بینید حتی کودکانی که تازه به دنیا می آیند، همه و همه دارای اعتمادبه نفس هستند. این ویژگی از دوران کودکی در ۱۴ ماه اول زندگی شکل می گیرد. حال این سوال پیش می آید که اگر همه افراد به خودشان را باور دارند چرا موفق نیستند؟

همان‌طور که می دانید، در جهان هیچ فردی شبیه به دیگری نیست، همین مسئله باعث بسیاری از تفاوت ها شده است. تعداد کمی از افراد اعتماد بنفس را در جهت مثبت و پیشرفت و رشد استفاده می کنند و اکثراً آن را در جهت منفی استفاده می نمایند. این موضوع در دوران کودکی تأثیر بسزایی در رشد خودباوری فرد دارد.

برای مثال فردی که در ذهن خود از عبارات ” من می دانم” و ” من می توانم” استفاده می نماید، اعتماد به نفس خودش را در جهت مثبت تقویت می کند و در مقابل فردی که در ذهنش از عبارات “من نمی دانم” و ” من نمی توانم” استفاده می کند، آن را در جهت منفی رشد می دهد. اگر این افکار از کودکی همراه کسی باشد، تا آخر عمر نیز با او خواهد ماند.

 اگر از  پایین بودن خودباوری رنج می برید، می توانید با راهکار هایی که دکتر مهدوی نسب برای افزایش اعتماد به نفس بیان کرده اند، مشکل کمبود آن را حل کنید.

همان‌طور که در مقاله اعتماد بنفس چیست ، گفتیم همه ما اعتماد بنفس داریم؛ اما میزان آن در هر فردی متفاوت است و این تفاوت در برخی از موارد به شرایط محیطی، استعداد و توانایی فرد بستگی دارد؛ ولی اصلی ترین تفاوت، به خودباوری فرد بر می گردد.

آیا فرزندان والدین سخت گیر، اعتماد به نفس دارند؟

طبق بررسی های روانشناسان، بچه هایی که والدینشان از روش های سخت گیرانه استفاده می کنند، اعتمادبه نفس پایین تری نسبت به دیگر کودکان دارند. این سختگیری نه تنها به نفع این کودکان نیست بلکه قدرت تصمیم‌گیری را از آنها گرفته و در شرایط گوناگونی آنها را به چالش می کشد.

همان‌طور که در مقاله اعتماد به نفس چیست گفتیم، انسان ها از ابتدای تولد، این ویژگی را دارند و با گذشت زمان آن را پرورش می دهند. حال اگر والدین در دوران رشد اعتماد به نفس کودک، محدودیت های غیر ضروری را برای او ایجاد کنند، این امر مانع رشد خودباوری در آنها شده و در بزرگسالی نیز، باعث عدم اعتماد به خودشان می شود. سخن ما، خطاب به والدینی است که می خواهند کودکشان در آینده به فرد موفقی تبدیل شود.

 

خودکارآمدی چیست

خود کارآمدی چیست؟

یکی از عبارت هایی که در کتاب های روانشناسی داخل کشور به آن پرداخته نشده است و یا اشاره کوچکی به آن شده ، خود کارآمدی می باشد. یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که بیشتر در کتاب های روانشناسی ترجمه شده روی آن تاکید کرده اند، این موضوع است.

خود کارآمدی عبارت است از: باور و اعتقاد فرد درباره ظرفیت خود، برای تاثیر گذاشتن روی محیط و حوادث زندگی.

خود کارآمدی تفاوت بسیاری با خودارزشمندی دارد؛ چرا که عزت نفس به ارزش خود فرد اشاره می کند ولی خود کارآمدی به باور و اعتقاد فرد، در رابطه با استعداد هایش برای رسیدن به موفقیت، اشاره دارد. این را بدانید که خودارزشمندی به زمان حال مربوط می شود و خود کارآمدی به زمان آینده مربوط است. در زبان ساده تر می توانیم بگوییم، خود کارآمدی همان اعتماد بنفس است. در اینجا ما دریافتیم که اعتماد به نفس چیست را می توانیم در معنی خودکارآمدی نیز بیابیم.

تفاوت  عزت نفس و اعتماد به نفس

اگر بخواهیم تعریف ساده و مختصری از عزت نفس داشته باشیم، باید بگوییم، میزان ارزشی است که فرد به خود می دهد و اعتماد بنفس باوری است که فرد، نسبت به توانایی ها و مهارت های خود دارد.

عزت نفس، توضیحی برای حال خوب و بد، میزان ارزش و دوست داشتن خودمان است و اعتمادبه نفس توضیحی درباره میزان دست آورد های زندگی و عملکرد فرد برای رسیدن به موفقیت می باشد. خودارزشمندی و خودباوری، رابطه تنگاتنگی با یک دیگر دارند، همین موضوع باعث شده است که برخی از افراد این دو را با یک مفهوم در نظر بگیرند؛ در صورتی که تفاوت عزت نفس و اعتمادبه نفس کاملا مشهود است. در حقیقت اگر کسی از ما در مورد عزت نفس یا اعتماد به نفس سوال کند باید تفاوت های این دو مفهوم را بدانیم.

شما می توانید برای درک دقیق تر از عزت نفس و راه های افزایش آن، مقاله عزت نفس چیست را مطالعه کنید.

چگونه اعتماد به نفس داشته باشیم؟

همان‌طور که در مقاله اعتماد به نفس چیست گفتیم، باور به خود و توانایی هایمان برای رسیدن به موفقیت خودباوری است. کسانی که خودشان و توانایی هایشان را به طور کامل باور دارند در مسیر زندگی خود، ماجراجویی می کنند، تن به شکست و خطرات می دهند و از تلاش دست بر نمی دارند. این‌گونه افراد برای رسیدن به موفقیت، از تجربیات زیادی برخوردار هستند.

هر کدام از ما، حتی شده برای یک بار در زندگی خود، شرایطی را پشت سر گذاشته ایم که در آن انجام کاری برایمان بسیار سخت و دشوار بوده است. ممکن است برخی از افراد در مواجه با این شرایط، انجام آن کار را به زمان دیگری موکول نموده یا برخی دیگر آن کار را تا نیمه انجام داده و سپس، رهایش کرده باشند. در واقع، اگر ما در این شرایط، اعتمادبه نفس بالایی داشته باشیم، آن کار را با تمام سختی هایش به راحتی انجام خواهیم داد.

از نظر خانم نازنین زهرا مهدوی نسب، افرادی که به خودشان باور زیادی دارند، اشخاصی موفق و عمل‌گرا هستند. در ذهن این افراد، اعتقاد و باوری قوی وجود دارد و روزانه جملات زیر را در ذهنشان مرور می کنند:

  • من می توانم
  • من توانایی انجام این کار را دارم
  • کار را شروع کن و نترس
  • مهارت این کار را بیاموز و انجامش بده
  • و…

همه ما در ذهن خود، اهدافی را در نظر گرفته ایم که می خواهیم در آینده به آن ها دست پیدا کنیم و زندگی رویایی خودمان را بسازیم. ما در مسیر رسیدن به اهداف خود، به دو عامل تأثیرگذار نیاز داریم. یکی از این عوامل خودباوری و عامل دیگر، عزت نفس می باشد. دکتر نازنین زهرا مهدوی نسب، برای سهولت در امر یادگیری در پکیج های خود این دو عامل را برایتان فراهم کرده است تا شما عزیزان با کمک این دو عامل، هرچه سریع تر به موفقیت و زندگی رویاییتان دست یابید.

همان‌طور که در این مقاله گفتیم، افرادی که کار خود را به زمان دیگری موکول کنند، از اعتماد بنفس و عزت نفس پایینی برخوردار هستند؛ در نتیجه بهتر است همین لحظه که در حال خواندن مقاله هستید و می خواهید در آینده به فردی موفق تبدیل شوید، فرصت را از دست ندهید و پکیج اعتماد به نفس را دریافت کنید و آینده خودتان و یا فرزندتان را تضمین کنید.

۴ عنصر اصلی در اعتماد به نفس چیست ؟

فردی که می خواهد در آینده به اهدافش رسیده و زندگی رویایی داشته باشد، از هیچ تلاشی دست بر نمی‌دارد و با تمام پیچ و خم های مسیر، به آن چیزی که می خواهد می رسد. این فرد با چنین انگیزه و ایمانی که به خود دارد، امکان ندارد به اهداف خود نرسد. 

۴ عنصر اصلی که به رسیدن افراد، به اهدافشان کمک می کنند، عبارت اند از:

  1. کنجکاوی
  2. اعتماد بنفس
  3. شجاعت
  4. ثبات شخصیتی

رابطه اعتماد به نفس با موفقیت

رابطه اعتماد به نفس با موفقیت

قطعاً شما در زندگی خود، افرادی را می شناسید که در ابتدا هیچ چیزی از خود نداشتند؛ اما پس از گذشت سال ها، به موفقیت باور نکردنی دست پیدا کرده اند. قطعاً موفقیتی که این اشخاص به دست می آورند، با اعتمادبه نفس رابطه مستقیمی دارد. این را بدانید که هیچ موفقیتی بدون داشتن اعتماد به نفس و عزت نفس محقق نمی شود، نمونه آن را می توان در افراد موفق جهان مشاهده کرد. افرادی مثل کریستین رونالدو، استیو جابز و… . تمام این مثال ها انگیزه را در ما بیشتر می کند تا دقیق تر بفهمیم اعتماد به نفس چیست ؟

موفقیت افرادی که هم خودارزشمندی دارند و هم خود را بسیار باور دارند در ۵ مورد بیان می شود:

  • حس ارزشمندی
  • لذت بردن از شرایط حال و زندگی
  • از بین بردن استرس، ترس و رهایی از ترس های اجتماعی
  • افزایش انگیزه و انرژی برای عمل کردن به کار ها، در جهت رسیدن به اهداف
  • لذت بردن از صحبت با دیگران، برقراری ارتباط اجتماعی و دوری از شک به خود و دیگران

 

از نظر دیگران چه میزان اعتماد به نفس داریم؟

شما از راه های مختلفی می توانید به افراد نشان دهید که چه میزان به خود باور دارید. نحوه صحبت، زبان بدن، رفتار و اخلاق شما در بر خورد با دیگران و… همه و همه، نشان دهنده میزان خودباوری شما، در مقابل دیگران هستند؛ اما در حقیقت از نظر بقیه اعتماد به نفس چیست ؟

رفتار هایی که به دیگران نشان می دهد شما از اعتمادبه نفس بالایی برخوردار هستید، عبارت اند از:

  • اعتراف کردن به اشتباهات، پذیرفتن آنها و درس گرفتن
  • انجام دادن کاری که به آن اعتقاد دارید حتی اگر مورد تمسخر دیگران قرار بگیرید
  • از هیچ تلاشی برای رسیدن به اهدافتان دست بر ندارید و تمام خطر های آن را بپذیرید
  • بیان صریح و گرم در مقابل افرادی که شما را تحسین می کنند

رفتار هایی که به دیگران نشان می دهد شما از اعتماد بنفس پایینی بر خوردار هستید عبارت اند از:

  • کاری که خودمان می خواهیم را انجام ندهیم و طبق نظرات دیگران پیش برویم
  • ترس از شکست خوردن و خطر نکردن
  • توجیه اشتباهات، نپذیرفتن آنها و تکرار دوباره آن
  • اهمیت ندادن به تحسین های دیگران در رابطه با خودمان

 

اعتماد به نفس واقعی چیست؟

خودباوری واقعی و اعتماد به نفس کاذب را نباید با هم اشتباه بگیرید؛ چرا که خودباوری کاذب خسارت های روحی و مالی بسیار زیادی دارد و خودباوری واقعی باعث می شود شما به موفقیت های زیادی دست پیدا کنید. اگر بخواهیم تعریف دقیقی از اعتماد بنفس واقعی داشته باشیم، باید بگوییم:

باور قلبی و درونی شما به توانایی ها و استعداد هایتان که تعهد شما به خودتان را به وجود می آورد. این تعهد موجب می شود تا هر کاری که برای رسیدن به اهدافتان لازم است را انجام دهید. در مبحث اعتماد به نفس چیست باید بگوییم، اعتماد و اطمینان به خودتان است و به خوبی و بدی نتیجه آن مربوط نمی شود.

اعتماد به نفس واقعی، همان باور و اعتقاد شخصی شما می باشد. این ویژگی باعث می شود در مسیر زندگی و موفقیت، با هر مشکلی که رو به رو می شوید، به راحتی و با آرامش، آن را انجام داده و به هدف مورد نظرتان دست پیدا کنید؛ بنابراین شما باید به توانایی ها و استعداد هایتان در عمل کردن، اعتماد کنید.

چگونه می توانیم اعتماد به نفس را در خودمان به وجود آوریم؟

حودباوری ویژگی است که شما نمی توانید آن را بر مبنای شکست ها و موفقیت های زندگی تان، بنا کنید. شما می توانید به گونه ای رفتار کنید که گویا دوباره در ذهنتان متولد شده اید؛ اما این بار، قوی تر و با انگیزه تر از قبل، به گونه ای که بمب هم نتواند شما را تکان دهد.

همان‌طور که در مقاله اعتماد بنفس چیست گفتیم، این ویژگی در درونتان شکل می گیرد و تحت تاثیر عوامل بیرونی نیست. شما در هر شرایطی، باید این باور را داشته باشید که هر چیزی را می خواهید، به دست خواهید آورد و توانایی به دست آوردن آنها را در خودتان ایجاد کنید. بدین گونه است که شما به تمام خواسته های خود، می رسید حتی با وجود سختی ها و مشکلات پیش رویتان.

چه کار هایی را برای تقویت اعتماد به نفس باید انجام دهیم؟

یکی از مهم‌ترین اصل ها برای تقویت و افزایش اعتماد بنفس، پذیرش گذشته می باشد. ما برای افزایش این خصوصیت، باید گذشته خودمان را بپذیریم و به فکر ساختن آینده باشیم. باید این را بدانیم که گذشته تمام شده و دیگر نمی توانیم به آن زمان برگردیم؛ در نتیجه فقط باید از آن درس گرفته، تجربیات خود را بالا ببریم و برای ساختن آینده تلاش کنیم.

یکی دیگر از کار هایی که برای افزایش اعتمادبه نفس باید انجام داد، هدف‌گذاری است. ما باید در مورد تمام اهدافمان، فکر کنیم و آنها را در ذهن خود، مرتب نماییم. این اهداف را باید هر روز برای خودمان تکرار کنیم و با جملات مثبت به خودمان انگیزه بدهیم. جملاتی که تأثیر فوق العاده ای بر ذهن دارد مثل “من می توانم”.

این اهداف باید معقول و امکان پذیر باشند، نه هدف های دور از ذهن و ناممکن و از طرفی دیگر نباید خیلی پیش پا افتاده و ساده باشند. بهتر است از هدف های کوچک و کوتاه مدت شروع کنیم؛ زیرا رسیدن به اهداف کوچک به ما کمک می کند به هدف های بزرگ‌تر دست پیدا کنیم.

در مبحث اعتماد به نفس چیست باید بگوییم، یکی دیگر از اصل هایی که با استفاده از آن می توانیم این ویژگی را در خود تقویت کنیم، اصل تصمیم گیری است. والدینی که کودکان خود را از همان سنین کودکی به تصمیم گیری تشویق می کنند و به آنها قدرت انتخاب می دهند، در مقابل دیگر کودکان هم سن، اعتماد بنفس بالاتری دارند. هرچه بیشتر ویژگی تصمیم گیری و قدرت انتخاب را تمرین کنید، این ویژگی بالاتر می رود و می توانید در هر شرایطی تصمیم درست بگیرید.

یکی دیگر از مهم‌ترین عوامل در افزایش خودباوری، تصویر سازی ذهنی از تصمیم هایی که گرفته ایم، می باشد. هنگامی که در ذهنمان تجسم می کنیم که اگر این کار را انجام دهیم، نتیجه خوبی را در بر خواهد داشت، انگیزه مان برای انجام آن کار بیشتر می شود.

شما حتی می توانید برای رهایی یافتن از خصلت های بد و ناپسند، این فکر را در ذهن خود به وجود آورید که این خصلت ها هیچ تأثیری بر روی شما ندارند. پس از مدتی به راحتی می توانید از شر آنها خلاص شوید.

عامل دیگری که منجر به افزایش اعتماد بنفس می شود، تخصص یافتن در زمینه های مختلف است. افزایش سطح اطلاعات عمومی برای هر فردی لازم و ضروری است؛ اما برای پیشرفت و رشد در زندگی شرط کافی نیست. برای اینکه بتوانید در زندگیتان پیشرفت کنید باید، در زمینه های مختلف تخصص کافی را به دست آورید. این کار باعث می شود شما نسبت به دیگران، منحصر به فرد باشید و به خودتان باور و ایمان بیشتری داشته باشید.

شما برای افزایش اعتمادبه نفستان نباید اجازه دهید، عوامل بیرونی بر روی آن تأثیر بگذارد. این ویژگی با کار و شغل شما هیچ رابطه ای ندارد و فقط به باور و اعتقاد قلبی و درونی شما به توانایی ها و تلاش هایتان مربوط می شود.

 این نکته را از دکتر مهدوی نسب به یاد داشته باشید که باور خود و ایمان به توانایی ها، هیچ‌گاه به سراغ شما نمی آید بلکه شما باید به سراغ آن ها بروید.

اعتماد به نفس و غرور چه تفاوتی با یک دیگر دارند؟

گاهی اوقات افراد اعتماد بنفس را با غرور اشتباه می گیرند. برخی از افراد به علت داشتن باور بیش از حد به توانایی هایشان دچار غرور و خودخواهی می شوند. خودباوری و مغرور بودن، مباحث جدایی از هم هستند؛ اما مفهومی نزدیک به هم دارند که نباید با یک دیگر اشتباه گرفته شوند.

اعتماد به نفس بدین معناست که شما به توانایی های خود باور و ایمان قلبی داشته باشید؛ اما در مقابل غرور این معنی را می دهد که شما می خواهید خود را به دیگران ثابت کرده و بگویید که بالاتر و بهتر از آنها هستید. در مقاله اعتماد به نفس چیست؟ ویژگی این افراد را بررسی می کنیم.

ویژگی های افراد مغرور

  1. افرادی که دائماً تبلیغ خودشان را می کنند.
  2. افرادی که حرف کسی را قبول نداشته وفقط دیگران را با حرف های خودشان متقاعد می کنند.
  3. افرادی که بیش از حد لاف و ادعا دارند و با این کار حس بی لیاقتی خودشان را آرام می کنند.
  4. این افراد بدون اینکه شما بخواهید، شروع به لاف زدن و از تعریف از خود می کنند.
  5. افرادی که خواهان جلب توجه هستند و می خواهند دیگران به آنها توجه کنند.
  6. افرادی که همیشه در حال ثابت کردن خودشان به دیگران هستند و می خواهند به آنان بفهمانند که بسیار برتر و بهتر از آنان هستند.
  7. این افراد می خواهند همیشه در نوک قله باشند و بقیه پایین تر قرار داشته باشند.
  8. این افراد همیشه به دیگران می گویند که چقدر خوب هستند.
  9. افرادی که از هیچ چیزی لذت نمی برند و معتقد اند که همه چیز برای آنان کم است.
  10. این افراد هیچ وقت طاقت مخالف دیگران را ندارند.
  11. این افراد شنونده های خوبی نیستند.
  12. افرادی که کمتر از دیگران کمک می گیرند.

غرور چیست و ویژگی های افراد مغرور

بهتر است شما در مواجهه با این افراد از آنها دوری کنید؛ چرا آنان اعتماد بنفس شما را پایین می آورند. افرادی که این ویژگی را دارند در هر شرایطی که قرار می گیرند، اگر تجربه ای نداشته باشند از دیگران درباره آن سؤال می کنند و مشورت می خواهند. افرادی که خودشان را باور دارند بر عکس افراد مغرور، شکست را می پذیرند و از آن درس می گیرند و به عقاید دیگران احترام می گذارند.

اصلی ترین راه رسیدن به اعتماد به نفس

در مقاله اعتماد به نفس چیست باید بگوییم، یکی از اصلی ترین و مهم‌ترین راه رسیدن به آن، توکل به خالق هستی یعنی خداوند است. هنگامی که به خداوند ایمان قلبی داشته باشید و به او توکل کنید، قطعاً در کار هایی که انجام می دهید موفق هستید. توکل به خدا، باور و ایمان به خود را بالا برده  و این ویژگی را در شما به وجود می آورد و شما را در بسیاری از کار ها کمک می کند.

چگونه شجاع باشیم؟

تا به حال شده در شرایطی قرار بگیرید که ترس به شما غلبه کند و شجاعت انجام کاری را نداشته باشید و بعد ها از انجام ندادن آن کار، خودتان را سرزنش کنید؟

همه ما حتی برای یک بار هم در زندگی، در این شرایط قرار گرفته ایم؛ اما چگونه ترس انجام کاری را از خود دور کنیم و شجاعت انجام آن کار را به دست آوریم؟

شجاعت در شرایط بحرانی برای همه ما لازم و ضروری است. باید بگوییم، حرف زدن از شجاعت بسیار آسان تر از عمل کردن به آن است. بسیاری از مردم همیشه با ترس زندگی کرده اند؛ اما هنگامی که به گذشته خود نگاه می کنند، غبطه فرصت های از دست رفته را می خورند، آن هم فقط به دلیل نداشتن شجاعت کافی در آن لحظه.

هیچ فردی در دنیا وجود ندارد که از چیزی نترسد. ما می توانیم برای غلبه بر ترس های خود، راهکار هایی را یاد بگیریم که در شرایط بحرانی بتوانیم ترس خود را کنترل کرده و با شجاعت کار درست را انجام دهیم. ما با تمرین شجاعت می توانیم این ویژگی را در خودمان تقویت نماییم.

مراحل تقویت شجاعت

مراحل تقویت شجاعت

شما می توانید خودتان را به چالش های مختلفی بکشید مثلا خود را در موقعیت های خطرناک، غیر قابل پیش بینی و جدید قرار دهید. این پشتکار در به دست آوردن تجربیات جدید، قطعا تاثیر مثبتی بر افزایش شجاعت شما خواهد گذاشت.

مرحله اول

پذیرفتن ترس های خودتان

هرگاه واژه شجاعت را به شخصی اختصاص می دهیم، اکثر افراد این جمله به ذهنشان می رسد که او دیگر از هیچ چیز نمی ترسد؛ اما شجاعت معنی نترسیدن را نمی دهد بلکه این معنی را می دهد که بترسید و به سمت ترسناک ترین موقعیت ها بروید و شرایطی را که در آن قرار گرفته اید، بپذیرید.

در مبحث اعتماد به نفس چیست باید بگوییم، هنگامی که شما به احساساتتان اهمیت نمی دهید، آنها قوی تر از قبل می شوند. همین امر باعث می شود شما شجاع تر از قبل شوید. شما به دو روش می توانید ترس های خود را بیرون بریزید.

  1. ترس هایتان را بیان کنید.

هنگامی که شما ترس هایتان را با کلمات بیرون ریخته و بیان می کنید با شنیدنشان متوجه می شوید از آنچه که فکر می کردید عادی تر هستند. بیان ترس ها حتما نباید برای دیگران باشد، بلکه شما می توانید در مورد ترس هایتان با خودتان صحبت کنید.

  • ترس هایتان را بنویسید.

شما می توانید ترس هایتان را در یک دفتر بنویسید. در نوشتن آنها باید دقت داشته باشید که از چه کلماتی استفاده می کنید مثلا از جمله “من ترسوام” در دفترتان استفاده نکنید و به جای آن از جملاتی استفاده کنید که ترستان را بیان می کند برای مثال”من از سوسک ترس دارم”.

مرحله دوم

احساساتتان را تایید کنید

هنگامی که احساس ترس می کنید، در بخشی از مغز ماده ای به نام “آمیگدالا” تولید می شود. این بخش با احساسات قدیمی شما نیز سر و کار دارد. حال اگر شما به مرحله ای از درک برسید که این احساسات را عادی جلوه دهید، می توانید احساساتتان را تایید کنید و شجاع تر از قبل شوید. بهتر است هیچگاه خودتان را قضاوت نکنید؛ چرا که این قضاوت منجر به بیشتر شدن ترس هایتان می شود.

می توانید زندگینامه افرادی را بخوانید که با ترس هایشان مقابله کرده اند. خواندن این کتاب ها به شما این ذهنیت را می دهد که در ترسیدن تنها نیستید و در نتیجه راحت تر می توانید ترس هایتان را عادی جلوه دهید.

مرحله سوم

شناخت ترس ها

در برخی از موارد، افراد حتی نمی دانند از چه چیزی می ترسند که این خود باعث، بدتر شدن وضعیتشان می شود. بهتر است ترس های خود را با بیشترین جزئیات پیدا کنید. اگر نتوانستید، ما به شما پیشنهاد می کنیم با مشاوره گرفتن از دکتر مهدوی نسب، افکار خود را کنترل و ترس هایتان را پیدا نمایید.

این را بدانید که مشاوره فقط برای افرادی که مشکلات متعددی دارند و … نمی باشد بلکه هرکس در وحله ای از زندگی نیاز دارد با یک نفر سخن بگوید و چه بهتر آن فرد یک مشاوره متخصص باشد.

مرحله چهارم

بررسی کردن ترس ها

همانطور که در مقاله اعتماد به نفس چیست گفتیم، ما زمانی احساس ترس می کنیم که در خطر باشیم. این ترس ها در برخی از موارد کاملا عادی و به جا می باشند؛ اما در برخی دیگر ممکن است موجب ضرر رساندن به خودمان شوند. این مفهوم را با یک مثال برایتان شرح می دهیم. فرض کنید شما از رانندگی می ترسید، این ترس کاملا عادی است؛ چرا که آموزش های لازم را ندیده اید. این ترس با شرکت در کلاس های آموزش رانندگی بر طرف می شود.

همچنین ممکن است به دلیل ترس از قضاوت های دیگران، کاری را که باعث پیشرفتتان می شود را انجام ندهید. اگر شما این طرز فکر را که قضاوت های دیگران قابل کنترل نیست و شما هر کاری را که انجام دهید چه خوب و چه بد مورد قضاوت آنها قرار می گیرد، داشته باشید، دیگر ترسی از کاری که می خواهید انجام دهید، ندارید.

پیدا کردن ترس ها

مرحله پنجم

بر کنترل چیز هایی را که می توانید به دست بگیرید تمرکز بیشتری کنید

همانطور که در مقاله اعتمادبه نفس چیست گفتیم، ترس یک واکنش طبیعی است که شما نمی توانید جلوی آن را بگیرید؛ اما می توانید آن را کنترل کنید. بهتر است در هنگام ترس، بر کاری که انجام می دهید تمرکز کنید و از نتیجه آن نترسید؛ چرا که نتیجه آن در دست شما نیست و نباید بگذارید ترس از نتیجه بر روی کارتان تاثیرات منفی بگذارد.

مرحله ششم

به وجود آوردن و ساخت اعتماد به نفس

اگر شما در شرایطی قرار گرفته اید که نمی توانید از آن رهایی پیدا کنید، باید خودتان را جای افرادی که از تمام این مراحل عبور کرده اند، بگذارید. این کار هم اعتماد به نفستان را بالا می برد و هم شما را شجاع تر می کند. شناخت افرادی که پس از سختی های بسیار به موفقیت رسیده اند به شما کمک می کند که با انگیزه بیشتری بر ترس ها و سختی های پیش رویتان غلبه کنید.

در بین اشخاص موفقی که می شناسید، یک نفر را الگو خود قرار دهید و اگر می توانید پرس و جو کنید که چگونه به این موفقیت دست پیدا کرده اند.

مرحله هفتم

انعطاف ذهنی داشته باشید

برای تقویت شجاعت باید سر سخت باشید، اما در کنار این سر سختی باید انعطاف ذهنی نیز داشه باشید. برای به دست آوردن انعطاف ذهنی اقدامات زیر را انجام دهید:

انعطاف

انعطاف داشتن و قابلیت تغییر در هر موقعیتی، یکی از مهم ترین عوامل انعطاف ذهنی است. شما باید در شرایط مختلف مخصوصا در شرایط بحران، این قابلیت را داشته باشید که خود را با آن موقعیت وقف بدهید و از حالت تدافعی دوری کنید.

درگیری

یکی از راه های مقابله با ترس، درگیری با آن است یعنی شما باید با ترس و مشکلاتتان به صورت مستقیم مواجه شوید. افراد ترسو در این شرایط فرار می کنند و افراد شجاع به فکر راهی برای حل آن هستند.

پا فشاری

در مقاله اعتماد به نفس چیست ، افرادی که شجاع هستند، پس از هر شکست و زمین خوردنی، بلند می شوند. این افراد برای زندگی خود برنامه دارند، پس بهتر است شما برای انجام هر کاری یک استراتژی مناسب برای آن در ذهن خود داشته باشید و مطمئن شوید که این کار شدنی است.

مرحله هشتم

از تفکرات منفی دوری کنید

دوری از تفکرات منفی و مثبت اندیشی علاوه بر افزایش خودباوری، شجاعت شما را برای انجام کار ها بالا می برد. روی احساساتتان تمرکز کنید و افکار ناسالم و منفی را رها کنید. حتی اگر فرد منفی گرایی هم در اطرافتان است تا حد ممکن از آن دوری کنید.

مرحله نهم

هر روز تمرین شجاعت کنید

با برنامه ریزی برای هر لحظه خودتان، کمک گرفتن از دیگران، تصمیم گیری مناسب در هر شرایطی که قرار دارید و فکر به موفقیت و مقابله با سختی ها و مشکلات شما را شجاع می کند و از همه مهم تر، این  باور شماست که از شما فردی ترسو و یا شجاع می سازد.

شجاعت را تمرین کنیم

آیا اعتماد به نفس از ما حمایت می کند؟

امروزه تنها ویژگی که هر فرد باید آن را دارا باشد، اعتمادبه نفس است. یکی از بهترین ویژگی هایی که می توانیم آن را رشد دهیم. کمبود خودباوری باعث ایجاد نقاط ضعف در زندگی می شود. این به گونه ای است که بقیه می توانند بسنجند که ما تا چه میزانی می توانیم کار ها را انجام دهیم و مسائل را بپذیریم. همان طور که گفتیم، اعتماد بنفس با چند روش مشهود می شود:

  • سرنخ های کلامی
  • زبان بدن
  • تصمیمات کوچک و بزرگ
  • کلامی آهنگین

این موارد اعتمادبه نفسمان را در مقابل دیگران نشان می دهند. ما نمی توانیم به چیز هایی که درباره خودمان است فکر نکنیم؛ به همین دلیل است که نقاط ضعفمان را دیگران می توانند ببینند. این عدم اعتماد بنفس را دیگران می توانند ببینند و طبق آن با ما رفتار می کنند. در این زمانه افراد سودجویی هستند که منتطر اند از این فرصت ها سو استفاده کنند. این کمبود اعتماد به نفس می تواند مشکلات کوچکی را برایمان به وجود آورد و ما نتوانیم حقمان را بگیریم.

اگر کمی به گذشته فکر کنید، می بینید که موفقیت های بسیاری را با خودباوری بالا کسب کرده اید. این موفقیت ها تصادفی نبوده و این شما بودید که با این ویژگی توانستید آن را به دست آورید. عدم خودباوری الان شما نتیجه افکاری است که در ضمیر ناخودآگاه خود پرورش داده اید. این افکار را تغییر دهید و بیشتر بر روی تفکرات مثبت تمرکز نمایید. خودباوری علاوه بر تقویت روحیه تان، جسم و عواطف تان را نیز بهبود می بخشد که تاثیر مستقیمی بر کار و شخصیتتان دارد.

سخن پایانی

ما در مقاله اعتمادبه نفس چیست؟ ، موضوعات بسیاری را بررسی کردیم و اطلاعات ارزشمندی را در این باب در اختیار شما عزیزان قرار دادیم. شما می توانید برای افزایش این خصوصیت و رهایی از ترس و افسردگی از دوره های دکتر نازنین زهرا مهدوی نسب بهره مند شوید. این موضوع در زندگی بسیار اهمیت دارد و می تواند بسیاری از مشکلات پیش پا افتاده را حل کند. تمرینات شجاعت را دسته کم نگیرید و آنها را روزانه انجام دهید تا بتوانید بر ترس های خود غلبه نمایید. همچنین این را بدانید که عزت نفس و خودباوری مکمل یک دیگر اند و نباید از هیچکدام شان غافل شد و فقط روی یکی از آنها تمرکز کرد.

در واقع ما در این مقاله بیان کردیم که این ویژگی از هنگامی که به دنیا می آییم در وجود ما قرار دارد و با ما رشد می کند. چگونگی رشد این ویژگی در دوران اولیه زندگی بر عهده والدین است. هنگامی که کودک به دنیای خارج از خانه وارد می شود، عوامل خارجی مانند دوستان، معلمان، اتفاقات روزانه و… بر رشد این ویژگی تاثیر می گذارند که در اینجا نیز پدر و مادر باید به طور کامل کودک را تحت حمایت خود قرار دهند تا او احساس تنهایی نکند و از عواملی که موجب سرکوب اعتمادبنفس او می شود دوری کنند. در واقع باید شرایط را طوری محیا کنند که کودک بتواند در آن رشد کند.

 

 

91 دیدگاه

  1. سارا فدایی گفت:

    واقعا مطلبتون عالی بود

  2. fateme saadati گفت:

    برای افزایش اعتماد به نفس همین راهکار ها کافیه ؟

    • مریم گفت:

      سلام من همین راهکار هارو رفتم نتیجه های خوبی رو گرفتم

    • مدیر وبسایت گفت:

      سلام .بله می توانید از راهکارها استفاده کنید و در کنارش از محصول اعتماد به نفس هم استفاده کنید ، کافی هست.

    • مدیر وبسایت گفت:

      بله ، برای تاثیر گذاری بیشتر می توانید از محصول اعتماد به نفس هم استفاده کنید و در حالت ریلکسیشن و یا موقع خواب با صدای خیلی کم تا ۲۱ روز گوش کنید .

  3. زهرا گفت:

    سلام مقالتون عالی بود ممنون از مطالبی که در اختیار گذاشتید😉😚😚😚

  4. Nasin گفت:

    Slam
    Kheili mmnon az maghale khobetoon etelaate vaghan mofidi dar ekhtyarmoon gzasht

  5. کیمیا گفت:

    سلام برای افزایش اعتماد به نفس دوره هم دارید ؟

    • مدیرسایت گفت:

      سلام
      شما می تونید از محصول افزایش اعتماد به نفس استفاده کنید یا
      در دوره ی افزایش اعتماد به نفس شرکت کنید که هفت جلسه به صورت آنلاین یا حضوری آموزش می بینید و به تمام نقاط ضعف و نیازهای شما رسیدگی می شود و به مدت یک ماه پشتیبانی می شوید.

  6. sepide siyami گفت:

    سلام دوره های افزایش اعتماد به نفس چه جوریه ؟

    • مدیر سایت گفت:

      سلام عزیزم وارد منو سایت بشید در قسمت فروشگاه می تونید پکیج اعتماد به نفس رو تهیه کنید

  7. sepide siyami گفت:

    مطالب خوب بود

  8. نیلوفر گفت:

    تمرین شجاعت یکم سخته بازم با این حال دارم انجامش میدم

  9. سمیه زکی خوانی گفت:

    چقدر اعتماد به نفس مهم بودو من نمیدونستم 😐

  10. shakiba گفت:

    اگر یه ذره هم خجالتی باشیم بازم اعتماد به نفسمون پایینه ؟

    • مدیر وبسایت گفت:

      سلام
      کمی خجالتی بودن مربوط به عزت نفس هست که درون شما هنوز کمی احساس گناه یا شرم ممکنه وجود داشته باشد که مربوط به کودکی ماست که بچه گی کردیم یا شیطنت و دایم به ما گفتند این کار را نکن ، زشت هست ، این کار را نکن خجالت بکش یا موضوعاتی شبیه به این و از گذشته در ما باقی مانده ، با کار کردن روی عزت نفس (احترام به خود و خود باوری) به راحتی بر طرف می شود و می توانید با استفاده از محصول عزت نفس در صفحه ی محصولات با گوش دادن به فایل صوتی موقع استراحت یا خواب به راحتی عزت نفس و اعتماد به نفستان را افزایش دهید .

  11. sam گفت:

    matlabe kameli bod mamnonm

  12. سحر گفت:

    من اعتماد به نفس ندارمم:(((

    • مدیر وبسایت گفت:

      می توانید از مقاله و محصول اعتماد به نفس استفاده کنید و نتایج عالی بگیرید.

  13. فرشته گفت:

    سلام این پکیج ها و دوره هاتون چه جوری هست فقط فیلمه یا جلسات حضوری هم داره ؟

    • مدیر وبسایت گفت:

      پکیج کامل موفقیت و آرامش ، شامل بخشی مختلفی هست از فایل های صوتی ، فیلم ، کتاب ،که در مورد موضوعاتی که در مراحل زندگی نیاز دارید و به رشد شخصی برسید را به شما آموزش می دهد.مثلا :شخصیت شناسی برای شناخت خود و دیگران و برقراری ارتباط بهتر با خانواده ، همکاران ،و …و کشف استعدادهای خود و دیگران را یاد می گیرید .
      با گوش دادن فایلهای صوتی در حالت ریلکس و استراحت یا موقع خواب اعتماد به نفس و عزت نفس ، زیاد می شود .
      با فیلم هدفسازی که در پک موجود هست می توانید در هر مرحله از زندگیتون هدفسازی علمی و اصولی انجام دهید برای هدفهای شغلی ، درآمدی ، هدفهای خانوادگی و شخصی ، هدفهای ارتباطی و معنوی و ….
      تکنکیهای ان ال پی که در پک آموزش داده می شود برای رفع هر خاطره ی تلخ و ناراحت کننده برای خود و دیگران ، رفع ترس ها و دو دلی موانعی که درذهن شما در مراحل مختلف زندگی و آموزش تکنیک ایجاد انگیزه در مسایل مختفی که نیاز دارید.
      این پک را می توانید از صفحه ی محصولات تهیه کنید.
      دوره ی حضوری و آنلاین (موفقیت و آرامش) در ۱۵ جلسه در طی سه ماه در حال برگزاری هست به همراه کوچینگ و پشتیبانی .

  14. شیرین گفت:

    سلام بوقت هاتون برای مشاوره کی هست ؟

    • مدیر وبسایت گفت:

      وقت های مشاوره به صورت انلاین و حضوری هست با تعیین وقت قبلی از ساعت ۸ الی ۲۰ می باشد .
      ۰۹۱۹۴۹۰۰۹۰۱
      ۰۲۱۷۷۴۴۶۵۷۵

  15. zahra abhardoghi گفت:

    b nesbate baghiye sait ha kheili kaml bod

  16. kimiya گفت:

    etemad be nafa dashtn kheili sakhte😕😕😕

    • مدیر وبسایت گفت:

      بله ، ممکنه برای بعضی افراد اعتماد به نفس سخت باشد ، اما هر کاری با تکرار و تمرین آسان می شود.

  17. shakiba گفت:

    برای افزایش اعتماد به نفس باید چه کار هایی انجام بدیم؟

    • مدیر وبسایت گفت:

      می توانید مقاله افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس را مطالعه کنید و همچنین می توانید از محصول افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس در صفحه محصولات تهیه کرده و هر شب موقع خواب در حالت ریلکس و با صدای کم استفاده کنید .

  18. منیژع گفت:

    سلام برای اینکه بتونم یه سری حرف هارو به همسرم بزنم میه از این تکنیک ها استفاده کرد ؟؟

    • مدیر وبسایت گفت:

      سلام
      بله ، وقتی عزت نفس و اعتماد به نفس بالای داشته باشیم ،می توانیم محترمانه نظر و ایده مان را بگوییم ،و خواسته و نیازهایمان را به صورت معقول طلب کنیم و مطرح کنیم .

  19. fatemelotfollahi گفت:

    اعتماد به نفس همین پرو بودن و جواب دادنه ؟
    من فکر کنم تواضع داشتن یعنی اعتماد به نفس پایین داشتن درسته ؟؟؟؟

  20. ثمین سلطانی گفت:

    سلام ببخشید من دخترم ۱۰ سالشه و به شدت خجالتی چقدر زمان میبره که اعتماد به نفس با این راهکار ها بالا بره ؟

    • مدیر وبسایت گفت:

      سلام
      دو الی سه ماه ،تمرین و تکرار تکنیک ها خجالت رفع می شود، چون زمان تغییر پذیری تغییرات در ضمیر ناخودآگاه است .
      و نکته هایی که شما به عنوان والد نیاز هست رسیدگی کنید ، احساس مهم بودن را به فرزندان انتقال دهید ،مثلا موقع صحبت کردن به چشمانش نگاه کنید و با توجه به حرفهاش توجه کنید و با سر و کلامتان تاییدش کنید ، موقع غذا خوردن حتما نظرش را بپرسید و ….
      ابراز احساسات کلامی مثل تشکر کردن از او حتی با انجام دادن یک کار کوچک،بغل کردن و بوسیدن هم در برنامه ی روزانه تان حتما بگذارید .
      در جمع و در مهمانی ها هم ازش تعریف کنید .

  21. ریحانه لواسانی گفت:

    کلاس های مشاوره آنلاین هم برگزار می کنید؟

  22. منیژه گفت:

    سلام برای افزایش‌ اعتماد به نفس کی ها مطب هستید ؟

  23. نیلی طاهری گفت:

    عالی بود ممنونم از مطلب خوبتون

  24. ترنم گفت:

    مقاله کامل و جامعی بود

  25. سروناز گفت:

    من تو زندگیم خیلی مشکل دارم و نمیدونم واقعا چطور اون هارو حل کنم شما میتونید کمکم کنید ؟
    ۱۲ ساله ازدواج کردم و صاحب ۳ فرزندم

    • مدیر وبسایت گفت:

      شما می توانید با تهیه پک موفقیت و آرامش ، به راحتی مسایلتون را حل کنید ، این پک کامل و جامع است که با استفاده ی فایل شخصیت شناسی می توانید خودتان را ، ویژگی و استعداد و علایق فرزندان و همسرتان را بیشتر بدانید و ارتباطتان با آنها بهتر می شود ، با استفاده فایل هدفسازی می توانید با برنامه ریزی دقیق به هدفها و خواسته هاتون در زندگی برسید ، با کتابهایی که پک موجود هست تکنلکهای زیادی آموزش داده شده که می توانیددر زندگی تون پیاده کنید ، و با استفاده از فایل های صوتی در پک می توانید در حالت ریلکس گوش کنید و آرامش و انرژی بهتری برای زندگی داشته باشید و اعتماد به نفس و عزت نفستان هم بالاتر می رود وبا استفاده از فیلم ان ال پی می توانید خاطرات تلخ و اتفاقات را فراموش کنید و آرامش واقعی و درونی را تجربه کنید.

  26. شیما ایزدی گفت:

    دوره افزایش عزت نفس هم دارید ؟

  27. ارزو صبحانی گفت:

    میشه پی دی اف این مقاله رو روی سایت قرار بدید ؟

  28. کیمیا پوراسد گفت:

    من خیلی وقت ها شده که برنامه ریزی کردم ولی بش عمل نمی کنم به نظرتون چیکار کنم که بتونم طبق برنامه پیش برم ؟

  29. شهره ریاحی گفت:

    مبحث تقویت شجاعت عالی بود

  30. رامین مظاهری گفت:

    سلام . من محصول شخصیت شناسی رو تهیه کردم و کامل دیدم و مطالعه کردم . نکات خیلی جالب و کاربردی تو این محصول گفتید که برای من واقعا کاربردی و مفید بوده و هست . هم برای خانواده ام و هم تو شرایط کار از اون استفاده کردم و خیلی عالی جواب گرفتم . ممنونم از شما

  31. شقایق باباحسین پور گفت:

    من خیلی تعریف خانم مهدوی نسب رو شنیدم امیدوارم یک روز بتونم با ایشون ملاقات داشته باشم

  32. Elahe abdi گفت:

    اعتماد به نفس تاثیری روی اینده کودکان هم داره ؟

    • مدیر وبسایت گفت:

      بله صدرصد در آینده ی کودکان اثر گذار هست ، مهترین مساله در آینده ی فرزندان ما قوی بودن ، جسارت داشتن و شجاع بودن شخصیت آنهاست ، وقتی ریشه و بنیان شخصیتشان خوب شکل گرفته باشد، توانایی انجام هر کاری را در خودشان می بینند ، برای رسیدن به اهدافشان ، و قدرت اراده و قدرت بیان و ابراز وجود و قدرت تصمیم گیری بالایی بدست می آورند و چقدر عالی می شود که این ویژگیها را از کودکی به آنها آموزش دهیم که به صورت عمیق در آنها نهادینه شود .

  33. زهره صمدی گفت:

    سلان من پسرم ۱۰ سالشه و خیلی زرنگ و باهوشه وقتی با ما بحث می کنه کم نمیاره یا حرفی بهش می زنیم سریع جوابمون رو میده اما به بقیه که میرسه هیچی نمیگه ینی صدا از دیوار در میاد از این در نمیاد توروخدا بگید ببینم پسرم عدم اعتماد به نفس داره که اینجوره ؟

  34. نازنین عزت الهی گفت:

    مطالب کاربردی بود

  35. سهیلا گفت:

    سلام برای کاهش استرس هم راهکاری هست ؟

  36. منا گفت:

    تو سخنرانی ها و مخصوصا دفاع پایان نامه چه جوری اعتماد به نفس رو حفظ کنیم؟

    • مدیر وبسایت گفت:

      شما می توانید فیلم رایگان ((من اعتماد به نفس ندارم و راهکارهای افزایش اعتماد به نفس )) را ببینید و استفاده کنید و در سخنرانی و دفاع پایان نامه تون بدرخشید .

  37. ساجده گفت:

    سلام یه راهکار برای ترک عادت می خواستم منم کمکم کنید لطفا

    • مدیر وبسایت گفت:

      ابتدا باید دقیقا مشخص شود که چه عادتی دارید و می خواهید چه چیزی را جایگزین کنید . کاملا روشن و واضح در یک جمله بیان کنید .
      مثلا : من زمانی که عصبانی می شوم یا حوصله ام سر می رود هله و هوله می خورم … حالا باید یک رفتار را جایگزین کنم .و مشخص کردم که هر زمان ناراحت هستم یا عصبانی آب می خورم
      یا برای زمانی که فکر منفی میاد سراغم مشخص کردم به جای آن راه برم و حالا شروع می کنم ، ممکن است از ابتدا یکی در میان انجام دهید ولی اشکالی ندارد ذهن ابتدا مقاومت دارد برای تغییر ولی می توانید این قدر تکرار کنید عادت جدید جایگزین را ، که ذهن ناخودآگاه شما تسلیم شود و به صورت عادی در رفتارهای شما روتین شود .

  38. شیرین گفت:

    سلام من یک سوال داشتم. چطور مرز بین عزت نفس و تکبر رو از هم تشخیص بدیم ؟ طبق گفته های شما حس غرور و تکبر ، ناشی از درجه زیاد و غیر استاندار احساس ارزشمندی هست ، ولی من یک جای دیگه خوندم که غرور و تکبر از دورن تهی و شخصیت ضعیف منشا میگیره

    • مدیر وبسایت گفت:

      بله ،کاملا درسته (تفاوتی بین عزت نفس و احساس ارزشمندی )و (عزت نفس کاذب یا غرور)وجود دارد .
      افرادی که عزت نفس دارند به نیازهای خودشان اهمیت می دهند و در کنار آن به دیگران و مدلهای دیگران احترام می گزارند ، خودشان را فرد بزرگ و متفاوتی از دیگرا ن نمی دادنند بلکه خودش را مثبت ارزیابی می کند و بر این باور توان کافی برای انجام کارهایش دارد و می تواند به خوبی در جهت اهدافش حرکت کند و در هر شرایطی می تواند از تواناییهاش به خوبی استفاده کند ،در برابر دیگران که از لحاظ سنی و علمی پایین تر هستند فروتنی دارد و احترام می گذارد ، ارزش های خودش را به خوبی می شناسد و می تواند به راحتی بیان کند ، می داند که کجا روی ارزشها بایستد و دفاع کند به موقع و کجا انعطاف پذیر باشد و به نیاز ها و ارزشهای دیگران توجه کند .
      و اصولا افرادی که عزت نفس پایینی دارند پیشتر حرف می زنند و کمتر عمل می کنند . برای اطلاعات بیشتر می توانید فیلم و صوت غزت نفس را مشاهده کنید .

  39. ساره شریعت گفت:

    سلام خانم مهدوی سوالی از خدمتتون داشتم اینکه غرور بیش از حد میتونه باعث جدایی و سر افکندگی بشه ؟

    • مدیر وبسایت گفت:

      سلام ، بله متاسفانه اگر فردی از این موضوع و آسیب های آن آگاه نباشد ف دار مساله می شود و زندگی و شغلش را تحت تاثیر قرار می دهد.

  40. donya گفت:

    ینی کسی که غرور داره اعتماد به نفس نداره ؟

    • مدیر وبسایت گفت:

      موضوع غرور و اعتماد به نفس کاملا متفاوت است،فردی که اعتماد به نفس سالم دارد به اندازه و به راحتی و به جا ، خودش را ابراز می کند و به جای خود فروتنی می کند و خودش را با دیگران مقایسه نمی کند و به توانایی خود ایمان دارد و عمل می کند و به همه افراد چه آنهایی که سطح پاییتر یا بالاتری دارند احترام می گذارد .
      اما فردی که غرور دارد در همه چیز خودش را توانا می داند و بیش از اندازه اغراق می کند و در هر شرایطی تصورش این است که باید برتر باشد و خودش را مقایسه می کند و بیش از اندازه از خودش تعریف ی کند در صورتی که در عمل و نتیجه ی کارها کاملا متفاوت است و افرادی که سطح آگاهی و توانایی پایین تر از خودشان را دارند تخریب یا صعیف می پندارند .

  41. dorsa گفت:

    چطور می تونم عادات بد فرزندم رو دور کنم ازش ؟

    • مدیر وبسایت گفت:

      بستگی به عادت فرزندتون دارد که چی هست ،و همین طور چه مدت هست که این را دارد،اما ریشه و اساس عادتها با تکرار و توجه و گرفتن جایزه تغییر می پذیرند ، این عادت ممکن است شب اداری باشد یا حرفای زشت یا انگشت جویدن یا ….
      برای هر کدام از عادتها راهکارها متفاوت هست .
      لطفا موضوع عادت فرزندتون را مشخصا بفرمایید تا راهنمایی دقیق تری بگیرید .

      • زهرا مولایی گفت:

        خانم دکتر فرزند من عادت به دروغگویی داره چیکار کنم ؟

        • مدیر وبسایت گفت:

          دلیل اصلی دروغگویی در بچه ها می تواند متفاوت باشد ،وقتی ریشه را پیدا کنید می توانید با انجام راهکارها به نتیجه برسید .
          یکی از دلایل دروغگویی ترس از تنبه شدن است سعی کنید در برخورد با اشتباهات کودک سخت نگیرید و یا تنبه هات متناسب به سن او در نظر بگیرید ، گاهی اوقات دروغگویی دلایل دیگر دارد مثلا جلب توجه ولی از نوع منفی ،سعی کنید وقتی در مورد موضوعات و مسایلش با شما صحبت می کند با دقت به چشمهایش نگاه کنید و توجه کنید ، حتی حرفهای پیش پا افتاده از دیدگاه ما بزرگ ترها و هم می توانید هر زمان حرفهای راست گفت ، بغلش کنید و ازش تشکر کنید و بگویید ممنون که راستش را گفتی و یک جایزه کوچک در حد شکلات ، یا بستنی یا ادامس به او بدهید ، که هم ارتباط دوستانه و صمیمی شما بیشتر شود و هم توجه و احترام لازم را از طرف شما بگیرد ، البته که انجام این راکارها صبر و حوصله و مدوامت می خواهد ، و بعد از مدتی می بینید که این عادت یواش یواش کم و از بین خواهد رفت .

  42. hosna گفت:

    من فک می کنم ک اعتماد به نفس خیلی زیاد هم دیگ غرور میاره

    • مدیر وبسایت گفت:

      اعتماد به نفس بالا در کارهایی که می توانیم ابراز کنیم و به خودمان افتخار کنیم و خودمان را باور داشته باشیم خیلی عالی هست اما اعتماد به نفس وقتی واقعی نباشد و کاذب باشد تبدیل به غرور می شود، تفاوتهای زیادی با هم دارند ،حتما مقاله ی اعتماد به نفس کاذب را مطالعه کنید .

  43. شادی گفت:

    من در رابطه با اعتماد به نفس مطالعات زیادی داشتم و معتقدم اعتماد به نفس میتونه ارثی هم باشه

    • مدیر وبسایت گفت:

      اعتماد به نفس را اگر از این دیدگاه در نظر بگیریم که اگر پدر و مادر یا افراد دیگر خانواده اعتماد به نفس بالایی داشته باشند مسلما بچه ها هم به صورت نا خودآگاه از طریق کانالهای ارتباطی که خداوند در وجود ما قرار داده از طریق دیدن ، شنیدن و حس کردن نوع رفتار آنها را تقلید می کنیم و به صورت کاملا اکتسابی هست و به صورت ژن و یا کرموزم وجود ندارد بلکه بستگی به شرایط و محیط است و یک نوع رفتار هست نه یک موضوع مادی و فیزیکی .

  44. سینا گفت:

    چطور میشه یه فرد با اعتماد به نفس بالا با یه شکست دچار افسردگی میشه ؟

    • مدیر وبسایت گفت:

      مطمینا این فرد اعتماد به نفس کاذب داشتند ، چون فردی که عزت نفس و اعتماد به نفس بالا دارد ، در هر شرایطی ،بالا و پایینهای زندگی ، با خودش با ملایمت بر خورد می کند و پذیرش این اتفاق را به راحتی دارد و از خودش انتظار فرا انسانی ندارد و از شکستش درس می گیرد و به عنوان یک تجربه بهش نگاه می کند و دوباره ادامه می دهد ،نه دچار افسردگی شود .

  45. زهرا گفت:

    سلام در رابطه با دوره هاتون می خواستم بدونم چند جلسه ای هست ؟

    • مدیر وبسایت گفت:

      سلام ، دوره های مختلفی داریم ، شما مد نظرتون کدام دوره هست ؟
      دوره ی ان ال پی یا رشد شخصی که یک ماه و نیم (۱۵) جلسه ۵۰ ساعت هست با رایه ی مدرک معتبر از فرانسه
      دوره ی شخصیت شناسی یا انا گرام هست که به صورت کارگاه دو روزه هست ۸ ساعته
      دوره های افزایش عزت نفس ،اعتماد به نفس یا دوره ی کودک و مادر ، دوره ی بارداری ،دوره ی افزایش اعتماد به نفس نوجوانان و ….که همه به صورت ۱۰ جلسه و یک ماه و نیم طول می کشد .
      به صورت آنلاین و حضوری .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *