علائم کمبود اعتماد به نفس

علائم کمبود اعتماد به نفس

تا حالا شده وارد یک جمع بشید و روتون نشه صحبت کنید؟ شده موقع صحبت استرس بگیرید یا عرق سرد کنید؟ یک بار هم که شده برای همه ما پیش اومده که خودمونو بخاطر کاری سرزنش کنیم یا حرف های نامربوط به خودمون بزنیم. اعتماد به نفسمون رو از دست بدیم و منزوی بشیم؛ چون علائم کمبود اعتماد به نفس رو نمی دونیم و ممکن مشکلات بیشتری برامون پیش بیاد.

ما در این مقاله علائم و نشانه های کمبود اعتماد به نفس را بررسی می کنیم و عللی که منجر به کاهش اعتماد به نفس می شود را برایتان بیان می کنیم. دانستن این موضوعات باعث می شود که شما از به وجود آمدن این علائم پیشگیری کنید و یا اگر به این عاضه مبتلا هستید برای درمان آن اقدام کنید.

علائم اصلی کمبود اعتماد به نفس

برای اینکه بتوانیم افرادی را که از کاهش اعتماد به نفس رنج می برند بشناسیم و به آنها کمک کنیم در ابتدا باید علائم آن را بدانیم. این علائم عبارت است از:

  • افرادی که خودباوری پایینی دارند، در جمع خود را با گوشی موبایل و هر چیز دیگری سرگرم می کنند.

افرادی که خودباوری کافی ندارند در جمع های دوستانه و مهمانی ها احساس راحتی نمی کنند. در جمع هایی هم که دوستی ندارند صحبت کردن برایشان بسیار سخت تر می شود. این افراد به دلیل اعتماد به نفس پایین، خود را با موبایل و یا چیز های دیگر سرگرم کرده تا ارتباطی با اطرافیانشان نداشته باشند. اگر شما هم برای فرار از صحبت کردن این کار را انجام می دهید، برای ترک این عادت می توانید از روش های ان ال پی استفاده کنید یا می توانید به خودتان قول بدهید که در جمع های دوستانه و خانوادگی از موبایل استفاده نکنید.

برای درمان و افزایش اعتماد به نفس می توانید با دیگران سر صحبت را باز کنید و این را به خودتان ثابت کنید که قدرت صحبت کردن با اطرافیان و دیگران را دارید و دائما این را تکرار کنید که می توانید.

  • افرادی که از کمبود این ویژگی رنج می برند، در بحث هایی که پیش می آید سریعا عقب نشینی می کنند و بیهوده با دیگران موافقت می کنند.

افرادی که کمبود خودباوری دارند در مباحثی که پیش می آید قدرت متقاعد کردن دیگران را ندارند و سریع نظر آنها را می پذیرند و بحث را ادامه نمی دهند. همان طور که می دانید، نظر هر شخص از افکار و میزان سوادش شکل می گیرد و هنگامی که نتواند از نظر و عقایدش دفاع کند به خود بی احترامی کرده است. پس در کمال آرامش نظر خود را بیان کنید و بدانید که این حق شماست. این را بدانید هنگامی که حق با شماست، هرگز نباید ساکت بنشینید بلکه با سخنان منطقی و علمی باید طرف مقابلتان را قانع کرده و از حق خود دفاع نمایید.

  • عدم انتقاد پذیری

اگر اطرافیانتان درباره موضوعی از شما اتقاد کردند و شما خوشتان نیامد، آنها را از خود نرنجانید. مسئله ما در این مورد انتقاد سازنده و درست است نه توهین! انتقادپذیری را در خود تقویت کنید و مدت زمانی را برای فکر کردن به آن اختصاص دهید. شاید آن انتقاد باعث بهتر شدن شخصیت شما شود و عیب هایتان را کم کند. افرادی که کمبود اعتماد به نفس دارند با شنیدن انتقاد ها می شکنند و بسیار آزرده خاطر می شوند و یا برخی نیز بسیار عصبانی شده و باعث ناراحتی اطرافیانشان می شوند.

  • این افراد به داشتن مشغله زیاد تظاهر می کنند

این افراد خودشان را در نگاه سایرین بسیار پر مشغله و پر کار نشان داده تا مبادا کسی سراغشان را بگیرد و با آنها در ارتباط داشته باشد. به بهانه های مختلف از ارتباط با دیگران خودداری کرده و تنهایی را ترجیح می دهند؛ چرا که تصور می کنند به حد کافی خوب نیستند.

تظاهر به مشغله زیاد

  • این گونه افراد حزب باد هستند

با کاهش اعتماد به نفس، این گونه افراد نمی توانند موضع مشخصی داشته باشند و با نظر دیگران میل و نظرشان را تغییر می دهند. این ویژگی می تواند از عزت نفس پایین نیز نشات بگیرد. این افراد در موضوعات مختلف نمی توانند یک طرف خاص را انتخاب نمایند و همیشه در نظرشان تردید دارند. این افراد بیشتر طبق نظر دیگران پیش می روند و به سرعت نظرشان را تغییر می دهند.

  • برخی از این افراد حتی از ابراز عقده و نظر خود می ترسند

یکی از راز های موفقیت در روابط، با فکر سخن گفتن است. بدون فکر، صحبت کردن چیزی جز ناراحتی و پشیمانی ندارد. افرادی که خودباوری پایینی دارند، نمی توانند نظر واقعی خودشان را بیان کنند و همیشه ته دلشان یک ترسی برای بیان نظر خود دارند.

  • بیش از حد به ظاهر خودشان می رسند

کمبود اعتماد به نفس باعث می شود افراد بیش از اندازه روی ظاهر خود حساس شوند و به خود برسند. مرتب بودن و داشتن ظاهری آراسته بسیار پسندیده است؛ اما بیش از حد حساس شدن روی آن امری غیر طبیعی می باشد. افرادی که خودباوری کمتری دارند همیشه درگیر سر و وضعشان هستند و ساعت ها جلوی آینه خودشان را نگاه می کنند.

  • این افراد در قبال تحسین و تمجید ناراحت می شوند و واکنش نامناسبی را از خود نشان می دهند

یکی از علائمی که نشان می دهد خودباوری شما پایین است، واکنش های نامناسب در برابر تمجید و تحسین های دیگران است. تعریف و تمجیدی که دیگران از شما می کنند را انکار می کنند. واکنش های این افراد به طوری است که شما را از حرفتان پشیمان می کند. اگر شما از لباس یا کفش شان تعریف کنید این افراد می گویند که نه چیز خاصی نیست و آن را از حراجی خریدم و یا این تنها چیزیه که دارم.

  • به سرعت تسلیم می شوند و با اولین شکست جا می زنند.

افرادی که کمبود اعتماد به نفس دارند، به اهدافشان نمی رسند و یا در مسیر رسیدن به آنها جا می زنند و تسلیم می شوند. این افراد سرشار از انرژی های منفی هستند و با اولین شکستی که بخورند، کلی حرف به خودشان می زنند و خود را سرزنش می کنند.

  • همیشه در حال مقایسه خود با دیگران هستند

این افراد از مقایسه خود با دیگران خسته نمی شوند. به جای تمرکز بر روی اهداف، خودشان را با افراد موفق مقایسه می کنند و همیشه نگاهشان به دیگران است. این افراد به جای اینکه گذشته و حال، خودشان را مقایسه کنند و باعث پیشرفت خود شوند، وقتشان را به گونه دیگری هدر می دهند.

  • “تقصیر من نبود” جمله ای که این افراد حتی در برابر اشتباهاتشان تکرار می کنند

کاهش اعتماد به نفس موجب می شود تا شما هیچ وقت اشتباهاتتان را قبول نکنید و همیشه به دنبال مقصر برای آنها باشید.

  • بی انگیزه و خمیده هستند

این نوع افراد برعکس کسانی که اعتماد به نفس بالایی دارند و با سینه ای سپر راه می روند، قامت خمیده ای دارند. طرز راه رفتن این افراد به خاطر شرمندگی و خجالت زدگی شان است. از همین حالا سعی کنید صاف و با سینه ای سپر راه بروید و از هیچ چیز خجالت زده نباشید.

  • ابتلا به کمال گرایی

یکی از علائم کمبود اعتماد به نفس ، کمال گرایی منفی است. این افراد دچار وسواس بیش از حد در انجام امور می شوند و همیشه تصور می کنند که کار هایی که انجام داده اند ناقص است. وسواس و اضطرابی که دارند باعث شده است که نقص های خود را بپوشانند تا دیگران تصور کنند این افراد کامل هستند.

کمالگرایی

  • اشتباهات خود را توجیه می کنند

افردی که برای اشتباهشان مدام در حال دلیل تراشی هستند و آن را قبول نمی کنند از کمبود خودباوری رنج می برند.

  • بهانه های زیادی در برابر انتقاد دیگران دارند

این افراد در برابر انتقاداتی که دیگران از آنها می کنند، دلیل و بهانه های زیادی می تراشند تا عکس آن را ثابت کنند؛ اما افرادی که اعتماد به نفس کافی دارند با آرامش به انتقادات دیگران گوش می دهند و در مسیر اصلاح آن گام بر می دارند.

  • حالت تدافعی به خودشان می گیرند

یکی از علائم کمبود اعتماد به نفس ، دسته به سینه نشستن است. همان طور که می دانید زبان بدن می تواند خیلی از احساسات ما را به اطرافیان نشان دهد. این افراد همیشه حالتی تدافعی به خود می گیرند و منقبض و خجالتی هستند.

  • به تایید شدن از طرف اطرافیان و دوستان نیازمند هستند

همه ما می دانیم که نمی شود تمام اطرافیان را راضی نگه داشت؛ حتی اگر کارتان را به نحو احسن انجام دهید و درست ترین و منطقی ترین حرف را هم بزنید باز هم یکی هست که مخالف شما باشد. افرادی که اعتماد به نفس پایینی دارند بدین صورت به قضیه نگاه نمی کنند و در هر شرایطی نیازمند تایید و رضایت دیگران هستند.

  • از موفقیت ها و پیروزی هایی که به دست می آورند راضی نیستند

هنگامی که کمبود خودباوری دارید از موفقیت ها و پیروزی هایی که به دست می آورید راضی و خوشنود نیستید. این گونه افراد در هر شرایطی نقش شان را کمرنگ جلوه می دهند و از دستاورد هایی که دارند لذت نمی برند.

  • از تغییر کردن بسیار می ترسند

افرادی که کمبود اعتماد به نفس دارند از تغییرات چه بزرگ چه کوچک می ترسند؛ چرا که روحیه و توان کافی برای تغییر را در خود نمی بینند.

  • در مورد خودشان بسیار اغراق می کنند

افرادی که از خودباوری پایین رنج می برند، سعی می کنند با اغراق در مورد خودشان، نقاط ضعفشان را بپوشانند و به دیگران ثابت کنند که کاملا بی عیب و نقص هستند. این افراد تصور می کنند که اگر کسی شخصیت و زندگی واقعی آنها را ببیند از آنها فاصله می گیرد.

  • توانایی گفتن “نه” را به دوستان و نزدیکان خود ندارند

افرادی که از کاهش اعتماد به نفس رنج می برند، نمی توانند به دیگران “نه” بگویند و هر خواسته ای را به سرعت می پذیرند. در برابر خواسته های دیگران هیچ مخالفتی نداشته و آن را تمام و کمال انجام می دهند. قدرت “نه” گفتن در زندگی بسیار مهم است؛ چرا که می تواند آینده یک فرد را به آتش بکشد و او را به قعر بد بختی بکشاند. قدرت نه گفتن می تواند یکی از علائم اعتماد به نفس کاذب نیز باشد.

  • افراد منفی بافی هستند

این نوع افراد همیشه با خود انرژی منفی دارند و به عالم و آدم بد بین هستند. همیشه غر می زنند و در هر کاری انرژی منفی وارد می کنند. این افراد به علت انرژی منفی که دارند کمتر کسی سمتشان می آید و همه، آنها را مانند مخزنی پر از نفرت و بد بینی می بینند.

اعتماد به نفس پایین به دلیل انرژی منفی

  • بسیار از آینده می هراسند

افرادی که کمبود اعتماد به نفس دارند از آینده فراری هستند و بسیار از فکر کردن به آن می ترسند. این افراد به دلیل انرژی های منفی که دارند همیشه تصور می کنند که قرار است فردا روزی بد تر از امروز باشد. همیشه غصه آینده را می خورند و از لحظات حال عمر خود لذت نمی برند.

سخن پایانی

ما در این مقاله دریافتیم که اعتماد به نفس پایین می تواند چه علائم و نشانه هایی داشته باشد و چگونه باعث به وجود آمدن بد بختی و احساس ناراحتی و اندوه می شود؛ اما راه حل این کمبود چیست؟

شما برای اینکه بتوانید این انرژی های منفی و ناامید کننده را از خود دور کنید باید مقاله راههای افزایش اعتماد به نفس را مطالعه و در کنار آن تمرین کنید تا بتوانید از شر این احساسات بد راحت شوید. این را بدانید که با خلاصی از دست این احساسات کمک بزرگی به خود و اطرافیانتان کرده اید؛ چرا که آنان دیگر از با شما بودن احساس بدی نمی کنند.

20 دیدگاه

  1. مدیر وبسایت گفت:

    Tank you

  2. مدیر وبسایت گفت:

    Tank you

  3. مدیر وبسایت گفت:

    Tank you

  4. مدیر وبسایت گفت:

    Tank you

  5. مدیر وبسایت گفت:

    Tank you

  6. مدیر وبسایت گفت:

    Yes،tank you

  7. مدیر وبسایت گفت:

    Tank you

  8. مدیر وبسایت گفت:

    Tank you

  9. مدیر وبسایت گفت:

    Tank you

  10. مدیر وبسایت گفت:

    Tank you

  11. مدیر وبسایت گفت:

    Ok،tank you

  12. مدیر وبسایت گفت:

    Tank you

  13. مدیر وبسایت گفت:

    Tank you

  14. مدیر وبسایت گفت:

    Tank you

  15. مدیر وبسایت گفت:

    Tank you

  16. مدیر وبسایت گفت:

    Tank you

  17. مدیر وبسایت گفت:

    Tank you

  18. مدیر وبسایت گفت:

    Tank you

  19. مدیر وبسایت گفت:

    Tank you

  20. مدیر وبسایت گفت:

    Tank you

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *