آیا تا به حال به این فکر کرده اید که چاقی چیست؟ چاقی یک وضعیت پزشکی است که بافت چربی در قسمتهای مختلف بدن انباشته می شود و اثرات زیان باری برای سلامتی دارد. این انباشته شدن چربی باعث بروز بیماری، از جمله کاهش طول عمر و یا کاهش کیفیت در زندگی می باشد. برای اینکه بفهمیم چاق هستیم، باید از شاخص ((BMI که تحت تاثیر دو فاکتور درصد چربی و مقدار مطلق چربی در بدن است استفاده کنیم. توسط این شاخص بایستی وزن بدن برحسب کیلوگرم به توان ۲ بر قد فرد برحسب متر را در نظر گرفت. اگر نتیجه حاصله از ۳۰ بیشتر باشد، آن فرد چاق است.
مهمترین دلیل چاقی و اضافه شدن وزن، می تواند دریافت انرژی و جذب آن به صورت چربی باشد. این رویه از گذشتگان به ما ارث رسیده؛ به صورتی که اجداد ما به دلیل نوع غذا، پرخوری و کم بودن مواد غذایی، دست به دریافت انرژی زیاد و ذخیره آن در بدن می کردند، که بصورت چربی در بدن ذخیره می شد. افرادی که دارای وزن زیادی می باشند؛ در واقع چاقی موضعی و چاقی شکمی دارند. افراد چاق در خطر ابتلا به بیماری بوده و از دست دادن مقداری چربی می تواند سلامت آنها را حفظ کند.
چاقی با ترکیب مقدار زیاد انرژی مواد غذایی دریافتی، کم تحرکی اندام های بدن و ژنتیک می تواند ایجاد شود و همچنین در خیلی موارد جزئی می تواند اختلالات غده ها و دارویی نیز ایجاد شود. با توجه به تحقیقات، برخی افراد با کم خوردن غذا و محدود کردن متابولیسم بدن، همچنان دچار چاقی هستند.
حتما بخوانید: آموزش nlp رایگان
· بیماری های قلبی و مغزی: چاقی باعث افزایش فشارخون و کلسترول می شود.
· دیابت نوع دوم: چاقی در این مرحله ، باعث استفاده از انسولین می شود تا سطح قند خون را کنترل کند.
· آپنه مسدود کننده خواب: این حالت در افراد چاق باعث اختلال در تنفس شده و به طور مکرر در طول خواب تنفس متوقف میشود و سپس شروع میگردد.
· انواع سرطان ها: چاقی می تواند باعث بروز سرطان در رحم و دهانه آن، تخمدان،پستان،روده، کبد،کیسه صفرا،کلیه ها و پروستات شود.
· آرتروز استخوان: چاقی باعث به وجود آمدن التهاب در مفاصل، فشار زیاد بر زانوها و به وجودآمدن آرتروز شدید می شود.
· مشکلات گوارشی: چاقی می تواند ابتلا به سوزش معده،کیسه صفرا و کبد را افزایش دهد.
· مشکلات زنانه و جنسیتی: چاقی باعث ناباروری و دوره های نامنظم در زنان و همچنین اختلالات نعوظ در مردان می شود.
چاقی می تواند نظم زندگی ما را مختل کند . با چاقی ممکن است دیگر قادر نباشیم فعالیت هایی رو انجام دهیم که در گذشته قادر به انجام آنها بودیم. از تردد در جامعه و جاهای عمومی گرفته و حتی ممکن است دچار تبعیض شویم و با رفتارهای نابهنجار جامعه روبه روشویم .
رژیم غذایی و حرکات تند ورزشی می تواند در کاهش وزن موثر باشد. نوع غذا و کم کردن مقدار انرژی غذایی دریافتی، پرهیز از غذاهای چرب و شیرین کننده ها و استفاده بیشتر از غذاهای دریای و گیاهی تا حدودی می تواند موثر باشد. مکمل های غذایی و داروهای چربی سوز در کنار یک رژیم ایده ال مناسب خواهد بود. در مرحله خیلی حادتر می توان از کاهش حجم شکم ( بالن زدن ) و جراحی باریاتریک و خارج کردن چربی ها و کوتاه کردن اندازه روده در جهت حذف ذخایر چربی استفاده کرد.