فن بیان چیست

فن بیان چیست

یکی از مهمترین مهارت هایی که افراد با استفاده درست از آن می توانند در مسیر پیشرفت و ترقی قرار گیرند، فن بیان است. شاید برای شما هم جای سوال باشد که فن بیان چیست ؟ چگونه از آن می توان استفاده کرد؟ چگونه می توان آن را یاد گرفت؟ چگونه با استفاده از فن بیان پیشرفت کنیم؟ از فن بیان در کار و زندگی می توان استفاده کرد؟ این مهارت چه تاثیری بر دیگران می گذارد؟

تمامی سوالاتی که ذهن شما را درگیر خود می کند. بگذارید راحت تر صحبت کنم. من فردی هستم که می خواهم با بیانی شیوا به شما عزیزان مفهوم کلی فن بیان را بیاموزم، تا شما بتوانید از آن در راستای پیشرفت و ارتقای خود استفاده کنید. آموزش فن بیان آنقدر ها هم سخت نیست و فقط نیاز به تمرین دارد.

بزارید با یه مثال شروع کنم. تا به حال شده نحوه صحبت شما با یک کودک ۲ ساله، مثل صحبت با یک فرد ۵۰ ساله باشد؟ یا تصور کنید در گفتگو با مدیرتون از کلماتی استفاده می کنید که در گفتگو با دوستتون استفاده کردید؟ قطعا جوابتون به این سوالات منفی هست. نحوه صحبت ما با اشخاص خاص و اشخاصی که مقام بالا تری از ما دارند قطعا با یک فرد عادی یکسان نیست. اینجاست که شما مفهوم دقیق فن بیان رو متوجه میشید.

 تا به حال فکر کردید که چرا همه کشور ها برای مذاکراتشون، از فردی به عنوان مذاکره کننده استفاده می کنن؟ مذاکره کننده دقیقا فردی هست که به تمامی تکنیک های سخنوری و فنبیان مسلط هست و می تونه طرف مقابلش رو قانع کنه و به هدفش برسه.

تعریف فن بیان و سخنوری

در مقاله فن بیان چیست باید بگوییم، فن بیان و سخنوری در واقع، توانایی سخن گفتن در شرایط و زمان های متفاوت است. در حقیقت شما هنگامی که می خواهید با مدیر و یا دوست خود صحبت کنید باید مهارت سخنوری داشته باشید. آموزش فن بیان می تواند در زندگی تان معجزه کند؛ چرا که شما آگاه هستید که در کجا و در مقابل چه کسی، از چه جملاتی استفاده کنید. معجزه این مهارت را هنگامی خواهید دید که به موفقیت بزرگی رسیده اید.

تصور کنید به یک مصاحبه کاری رفتید و هدفتان قبولی در این مصاحبه است. حال باید با کارفرما به گونه ای صحبت کنید که شما را تایید کند. برای این کار بجز داشتن رزومه و سابقه کاری خوب، نیاز به اعتماد به نفس و فن بیان قوی دارید. پس با من همراه باشید تا بتوانیم با هم مهارت های سخنوری را بیاموزیم و از آن در راستای پیشرفت و رسیدن به موفقیت استفاده کنیم.

عوامل تاثیرگذار در فنبیان

شما در قدم اول باید بدانید چه عواملی بر سخنوری شما تاثیرگذار است. عوامل تاثیرگذار بر سخنوری عبارت است از:

  1. هدف از گفتگو ای که دارید چیست
  2. موضوع بحث تان مربوط به چه حوزه ای است
  3. مخاطب
  4. فرهنگی که در آن قرار دارید

در مقاله فن بیان چیست باید بگوییم، توجه داشته باشید که فنون سخنرانی و فن بیان فقط مختص به یک قشر خاص جامعه نیست و همه افراد می توانند این مهارت را کسب نمایند. البته برای آموزش فن بیان، شما باید در ابتدا قدرت کلامی تان را بیشتر کنید و تمرین خود را افزایش دهید. اگر شما مهارت سخنوری را بیاموزید، هر فردی از سخن گفتن تان لذت می برد و شما می توانید اهدافتان را آنگونه که برنامه ریزی کرده اید پیش ببرید.

فن بیان

کاربرد های آموزش فن بیان

همان طور که می دانید، مبحث سخنوری و فنبیان کاربرد های زیادی دارد که ما در این قسمت به برخی از کاربرد های آن اشاره می کنیم.

  1. مشاوران و روانشناسان
  2. مذاکره کننده
  3. وکیل مدافع
  4. قاضی
  5. برای گرفتن حق خودمان
  6. گویندگی
  7. مجری گری
  8. هنگام مصاحبه با افراد و یا معرفی خودمان
  9. سخنرانی در سمینار ها
  10. سخنرانی در جمع
  11. بیان احساسات در زندگی مشترک
  12. صحبت در جلسات رسمی
  13. و…

این نکته را متذکر شویم که برخی از افراد تصور می کنند اعتماد بنفس بالایی دارند و این ویژگی همان داشتن فن بیان است. باید بگوییم که ما در مبحث فنبیان، خودمان را هدف قرار نمی دهیم بلکه دیگران را هدف قرار می دهیم. همچنین آنها هستند که می گویند ما سخنور خوبی هستیم یا خیر.

برخی از افراد تصور می کنند که حاضر جوابی، پر حرفی و یا حتی خوش صدا بودن، همان سخنوری و فن بیان است! این طرز فکر اشتباهی است و باید آن را تغییر داد.

رابطه بین فن بیان و اعتماد بنفس  چیست؟

در مقاله فن بیان چیست باید بگوییم، برای اینکه بتوانید مهارت خود را در سخنوری بالا ببرید نیاز دارید که اعتماد به نفس بالایی هم داشته باشید. البته داشتن خودباوری به تنهایی نمی تواند به شما کمک کند و شما باید در کنار آن مهارت خوب گوش دادن را نیز داشته باشید. گوش دادن خوب بدین معناست که شما باید نه تنها به شنیدن بلکه به درست شنیدن صدای خودتان، صدای دیگران و همچنین صدا های اطرافتان عادت کنید.

البته هنر خوب گوش دادن را باید تمرین کنید تا بتوانید نتیجه مطلوبی را هم بگیرید.

مهمترین ویژگی ها در فن بیان

در مبحث آموزش فن بیان، باید بگوییم که ویژگی هایی وجود دارد که ما با کسب آنها می توانیم مهارت فن سخنوری را تقویت کنیم. این ویژگی ها عبارت اند از:

  • تن صدا
  • تلفظ صحیح کلمات
  • استفاده از تکنیک های فن بیان
  • لحن صحبت

در مقاله فن بیان چیست باید بگوییم، این ۴ ویژگی از مهمترین ویژگی های فن بیان هستند که برای تقویت آنها می توانید مقاله تقویت فن بیان را مطالعه نمایید.

روش های قوی تر شدن فنبیان

  1. مطالعه زیاد و آشنایی با جملات بیشتر و تلفظ کلمات.
  2. با دوستان و اطرافیانتان سر سخن را باز کنید. این گفتگو می تواند در رابطه با مسائل روز و عمومی باشد و نیاز نیست حتما بحث خاصی را باز کنید. این کار باعث می شود با روحیه و نظرات دیگران آشنا شوید
  3. به صحبت های دیگران توجه بیشتری داشته باشید و سعی کنید مهارت خوب شنیدن را در خودتان تقویت کنید
  4. تلاش کنید که در کلاس های درسی تان مطالعه بیشتری در رابطه با رشته تحصیلی داشته باشید.

سخن پایانی

ما در این مقاله سعی کردیم به صورت جامع، مطالبی را در رابطه با فن بیان در اختیار شما قرار دهیم تا شما پیش زمینه ای از این موضوع را داشته باشید. همچنین در مقالات افزایش فن بیان و راه های تقویت آن می توانید این مهارت را در خودتان تقویت نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *