حس خجالت

حس خجالت

امروزه یکی از مشکلاتی که اکثر خانواده ها و افراد با آن روبرو هستند، خجالتی بودن و کمرویی است. این ویژگی می تواند علت های مختلفی را داشته باشد. معمولا مشکلاتی مانند کمرویی و خجالتی بودن از کودکی افراد نشات می گیرد. خجالتی بودن را می توان اینگونه تعریف کرد: احساس ترسی که افراد در برخورد با دیگران یا اطرافیان خود احساس می کنند. این حس به آنها اجازه نمی دهد که حرف خود را به راحتی بیان کنند. همچنین در بسیاری از موارد اجازه نمی دهد که فرد از حق خود دفاع نماید.

خجالتی بودن مشکلات بسیار زیادی را برای افراد به وجود می آورد. طوری که آنها همیشه نسبت به خودشان احساس گناه می کنند. ما این مقاله را برای افزایش آگاهی شما تهیه کرده ایم تا اگر شما هم فردی خجالتی و کم رو هستید، علت آن را جویا شوید و به درمان آن اقدام نمایید. افراد خجالتی در اکثر مواقع، می خواهند با دیگران ارتباط بر قرار کنند؛ اما نمی دانند به چه شکل باید این کار را انجام دهند. برای از بین بردن حس خجالت تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

روش های رفع کمرویی

خجالتی بودن مسئله ای جهانی است. به طوری که نیمی از آمریکایی ها می گویند که ما خجالتی هستیم. امروزه با پیشرفته شدن گوشی ها و کامپیوتر های هوشمند، خجالتی بودن موج بیشتری گرفته است و موجب شده اکثر افراد پشت این تکنولوژی ها خود را مخفی کنند. این مسئله را امروزه بیشتر در کودکان مشاهده می کنید که علت اصلی آن می تواند کمبود خود باوری در آنها باشد. به منظور بالا بردن اعتماد به نفس در کودکان می توانید موارد زیر مطالعه کنید و اعتماد بنفس را از نو بسازید.

  • مهارت های مکالمه و فن بیان را روزانه با خود تمرین کنید

این مهارت ها به شما کمک می کند که برای ارتباط با دیگران، موضوعات آماده ای را داشته باشید. با این کار شما سوال هایی از افرادی که در اجتماع با آنها برخورد می کنید، می پرسید که موجب به وجود آمدن ارتباط با دیگران می شود. در بر قراری ارتباط سعی کنید جواب طرف مقابل تان را ادامه دهید. این کار موجب تقویت بیان و اعتماد به نفس تان می شود.خجالت کشیدن

  • کار های درست تان را هدف مند کنید

در برخی از مواقع، در اجتماع برخوردهایی به وجود می آید که ممکن است ذهن شما را تا چندین ساعت درگیر خود کند. در این مواقع شما باید به نکات مثبت و موفقی که در آن شرایط داشتید تمرکز کنید و به حس خجالت و کم رویی خود غلبه نمایید. تمرین زیاد و تمرکز موجب می شود که شما موفقیت های بیشتری را کسب کنید.

  • توقعات واقع بینانه و عاقلانه داشته باشید

در بسیاری از موارد، افراد خجالتی هدف های غیر ممکن و دست نیافتنی را برای خود انتخاب می کنند. این کار موجب می شود که آنها به اهداف شان دست پیدا نکنند و خود را سرزنش نمایند. این کار موجب کاهش عزت نفس و اعتماد به نفس در آنها می شود. در برخی از موارد هم افراد خجالتی با اطرافیان برخورد موفقی ندارند؛ اما دوست دارند مجلس گرم کن باشند. در این شرایط نیز باید برای خودتان رفتار هایی واقع بینانه در نظر بگیرید.

  • با موقعیت های کوچک شروع کنید

برای خیلی از افراد ممکن است این سوال پیش آمده باشد که تعریف دقیق اعتماد به نفس چیست که در تمامی موارد به آن اشاره شده است. باید بگوییم، اعتماد به نفس، اعتماد به خود و استعداد ها و مهارت هایمان در انجام درست کار هاست. یکی از مهم ترین ویژگی هایی که افراد خجالتی با آن روبرو هستند کمبود اعتماد به نفس  است. این افراد باید موقعیت های کوچک و بدون تهدید را برای خود به عنوان یک فرصت ببینند.

به عنوان مثال می توانید به مهمونی های پر جمعیت یا فروشگاه ها بروید و با برخورد های اجتماعی بسیار کوچک مانند لبخند زدن، سلام کردن به دیگران، پرسیدن ساعت، تعریف از شخصی و… سر صحبت را با دیگران باز کنید. این کار موجب می شود که بر ترس ارتباط با دیگران غلبه کنید.

درمان خجالتی بودن
  • همیشه یادتان باشد که مردم آنقدر ها هم به شما اهمیت نمی دهند

معمولا افراد خجالتی داخل مترو یا اتوبوس به صحبت های دیگران، خندیدن ها و… توجه می کنند. آنها تصورشان این است که دیگران در مورد او صحبت می کنند و یا می خندند؛ اما اینطور نیست. اکثر مردم به ظاهر خود و صحبت های خودشان اهمیت می دهند. آنها ترجیح می دهند راجب اتفاقات روزمره صحبت کنند. شما هیچ اهمیتی برای آنها ندارید و نیازی نیست دیگر از صحبت های دیگران بترسید و وحشت کنید و با خودتان کلنجار بروید که چه مشکل و ایرادی در شما وجود دارد که فلانی به شما نگاه کرده و خندیده است. شما باید با خودتان تمرین کنید که برای دیگران اهمیتی ندارید که بخواهند در رابطه با شما سخن بگویند.

  • این را به یاد داشته باشید که پذیرفته نشدن و چند باری رد شدن، به معنای تمام شدن زندگی نیست

همه انسان ها ممکن است در زندگی شان، توسط فرد یا افرادی پذیرفته نشوند. این اتفاق عجیب و غریبی نیست! زیرا اشخاص با یک دیگر فرق می کنند. ممکن است چند نفر از شما خوششان بیاید و ممکن است چند نفر هم از شما خوششان نیاید. این یک اتفاق کاملا عادی است؛ در نتیجه شما باید توقعات خود را کنترل کنید. در بسیاری از مواقع هم ممکن است در مسیر رسیدن به موفقیت شکست های زیادی را تجربه کنید؛ اما این به معنای بی ارزگی یا بد شانس بودن شما نیست! اتفاقا شما با تلاش بیشتر به خودتان ثابت می کنید که می توانید و هیچ چیز جلودار شما نیست.

خجالت می کشم

برای اینکه بتوانید خجالت و کمرویی خود را درمان و به فردی با اعتماد به نفس و عزت نفس تبدیل شوید، نکات زیر را با دقت مطالعه کنید.

  1. کمرویی خود را شناسایی کنید
  2. خجالتی بودن خود را بپذیرید و در جنگ با خودتان نباشید
  3. موقعیت هایی که موجب می شود شما خجالت بکشید را بررسی کنید
  4. حال باید از آن موقعیت ها لیستی تهیه نمایید
  5. با بررسی آن لیست باید تلاش کنید تا در آن موقعیت ها کمرو نباشید
  6. قدرت ذهن تان را در دست بگیرید. می توانید برای تسخیر ذهن تان مقاله تسلط بر ذهن را مطالعه کنید
  7. توجه خود را بر روی دیگران قرار دهید و کمتر به رفتار های خود توجه کنید
  8. با تصویر سازی ذهنی خود را در موقعیت های گوناگون قرار دهید و موفقیت خود را تجسم کنید
  9. سعی کنید با تمرین های مکرر، ژست مناسبی را در مقابل دیگران بگیرید
  10. واضح و شمرده صحبت کردن در درمان کمرویی کمک بسزایی به شما می کند
  11. به هیچ عنوان خودتان را با دیگران مقایسه نکنید
  12. حال نوبت آن است که استعداد ها و قدرت های خودتان را شناسایی کنید
  13. اجازه ندهید دیگران بر روی شما برچسب بزنند
  14. نقاط قوت خود را پیدا کنید و آنها را تقویت نمایید
  15. حال باید اطلاعات عمومی خود را بالا ببرید
  16. پس از آن باید به مراحل مختلف صحبت با دیگران فکر کنید و آن را به مرحله اجرایی برسانید
  17. در اجتماع سعی کنید آغاز کننده مکالمه شما باشید
  18. به دیگران لبخند بزنید و از نگاه کردن به چشمان آنها خجالت نکشید
  19. زبان بدن تان را تقویت کنید
  20. حال باید خودتان را به چالش های مختلفی بکشید
  21. برای خودتان اهداف مختلفی را در نظر بگیرید
  22. کار هایی که دوست دارید را انجام دهید و در روز زمانی را به خودتان اختصاص بدهید
  23. شما پس از تمرین های بسیار می توانید خودتان را در موقعیت های ناخوشایند نیز قرار دهید
  24. حال نوبت آن است که موفقیت های تان را تثبیت کنید و این راه و روش را ادامه دهید

با تمامی این تمرین ها می توانید اعتماد به نفس و خودباوری تان را افزایش دهید و حس خجالت را از خودتان دور کنید و با دیگران بهتر ارتباط بر قرار نمایید. حتی می توانید روزانه روبرو آیینه بایستید و با خودتان صحبت کنید. خودتان را با کلمات مثبت و زیبا وصف کنید و این باور را در خود ایجاد کنید که دیگر خجالتی نیستید. تمامی این موارد می تواند حس کمرویی و خجالتی بودن را از شما دور کند و شما را به فردی اجتماعی و مفید تبدیل سازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *