خواص آویشن همواره در بین گیاهان دارویی زبان زد خاص و عام بوده است. این گیاه دارای ویژگیهای بسیار زیادی است که میتواند در درمان بیماریهای مختلف و متعدد و همچنین جلوگیری از بروز بسیاری از مشکلات مربوط به سلامتی تأثیر زیادی داشته باشد. در ادامه این مطلب سعی میکنیم تا در خصوص این موضوعات و مسائلی از قبیل خواص دمنوش آویشن و یا خواص عرقیجات آویشن برای شما اطلاعات کاملی را مطرح کنیم.
فهرست مطالب
اولین سؤالی که باید به آن پاسخ دهیم آن است که آویشن چیست؟ در واقع آویشن یکی از گیاهانی است که به خانواده نعناع مربوط میشود. قدمت استفاده از این گیاه برای درمان بیماریها به قرنها پبش و به زمان یونان و مصر بر میگردد. علاوه بر کاربردهای درمانی که آویشن میتواند داشته باشد، کاربرد به عنوان ادویه در غذاها را نیز میتوان به لیست مزیتهای این گیاه اضافه کرد.
بهتر است اگر به سلامت و همچنین نوع تغذیه خود اهمیت میدهید، بدانید که مواد غذایی مورد استفاده شما از چه ارزش غذایی برخوردار است. مقادیری که در ادامه به عنوان مواد موجود در آیشن مطرح میشوند همگی در حدود ۳۰ گرم آویشن وجود دارند. در ۳۰ گرم آویشن میتواند ۲۸ کیلو کالری، ۰. ۵ گرم چربی، ۳. ۹ گرم فیبر، ۶. ۸ گرم کربوهیدرات و ۱. ۹ گرم پروتئین پیدا کنید. مواد دیگری همچون ویتأمین A، ویتأمین C، منگنز، کلسیم، منیزیم و پتاسیم نیز در این گیاه وجود دارند که در صورت مصرف دائمی و مداوم از آن میتوانند تا حدودی نیاز بدن شما به این مواد را تأمین کنند.
پیشنهاد ویژه برای مطالعه: لاغری با ذهن
ویژگیهای مثبت آویشن و یا خواص آویشن جز مواردی هستند که معمولاً افراد به دنبال اطلاع از آنها هستند. مسلماً با دانستن این اطلاعات نسبت به خرید آویشن و همچنین استفاده از آن به صورتهای مختلف همچون دمنوش آویشن و… بسیار ترغیب و تشویق خواهید شد.
اولین فایدهای که میتوانیم برای آویشن ذکر کنیم مربوط به افزایش میزان سلامتی قلب و دور کردن امراض مختلف از این ارگان و اندام حیاتی بدن است. کاهش دادن میزان ضربان قلب در افرادی که مبتلا به فشار خون هستند سبب میشود تا مشکلات مختلف مربوط به گرفتگی رگها و فشار به ماهیچه قلب پیش نیاید. علاوه بر این مورد میتوان گفت که آویشن میتواند سطح کلسترول خون را نیز کنترل کند که باز هم این موضوع از تجمع چربی در دیواره داخلی قلب و رگها جلوگیری کرده و سبب افزایش سلامت قلب میشود. در واقع آویشن و فشار خون که با مصرف آن قابل درمان است مربوط به افزایش سلامت قلب میشود.
شاید کمی برایتان عجیب باشد که یک گیاه دارویی ساده همچون آویشن بتواند با داروهای قوی شیمی درمانی رقابت کند، اما این موضوع صحت دارد. خاصیت آویشن در درمان یک نوع خاص از سرطان که با نام سرطان روده بزرگ و یا سرطان کولون شناخته میشود تأثیر بسیار زیادی دارد. لوتئین و اسید اورسولیک موجود در آویشن سبب این اتفاق میشوند. در صورتی که شما در حال حاضر در صحت و سلامت کامل به سر میبرید، مصرف این دو ماده میتواند از بروز سرطان در بدن شما جلوگیری کند.
نوع دیگری از سرطان که خواص آویشن شامل حال آن نیز میشود مربوط به سرطان سینه است که در بانوان پدیدار میشود. آویشن در این مورد و در صورتی که به صورت مداوم مصرف شود میتواند در حذف سلولهای سرطانی به سیستم ایمنی بدن کمک کند و از این طریق از بروز سرطان سینه جلوگیری خواهد کرد.
کارواکرول ماده مهمی است که در گیاه آویشن پیدا میشود. این ماده میتواند از تکثیر شدن و همچنین ازدیاد سلولهای سرطانی جلوگیری کند که غالبا در بخش روده بسیار بیشتر از حد معمول دیده میشوند.
مورد بعدی که جز ویژگیهای دمنوش و یا روغن آویشن است، کاهش میزان التهابات است. التهاب ممکن است در اندامهای داخلی همچون کبد، قلب، مغز، ریهها، رگها و شریانهای اصلی و هر قسمت دیگری از بدن اتفاق بیفتد که مسلماً گزینه چندان جالبی نخواهد بود. دو ماده اصلی و موجود در آویشن با نامهای کارواکرول و تیمول هستند که همین دو ماده نیز میتوانند التهابات را کاهش دهند.
پیشنهاد ویژه برای مطالعه: چگونه ذهن دیگران را بخوانیم؟
در قسمت قبلی توضیح دادیم که ویتأمین ث و ویتأمین آ از جمله موادی هستند که میتوانید به وفور آنها را در گیاه آویشن پیدا کنید. همین دو ماده میتوانند کمک بسیار زیادی را به تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از بروز بیماریهای مختلف پیش پا افتاده تا بسیار پیشرفته کنند.
شکلگیری گلبولهای سفید خون که مسئولان اصلی مبارزه با عوامل بیماریزا هستند نیز جز دیگر ویژگیهای آویشن است.
نیازی نیست حتماً از آویشن به صورت دمنوش یا عرقیجات استفاده کنید. میتوانید از فواید آویشن به صورت موضعی برای درمان و التیام زخمهای خود استفاده کنید. گیاه آویشن تازه را میتوان به صورت کوبیده شده و به شکل ضماد بر روی زخمها و عفونتها قرار داد و سپس با یک دستمال تازه و تمیز روی آن را پوشاند. اگر این کار را چند بار انجام دهید و هر بار ضماد را تعویض نمایید میتوانید شاهد کاهش عفونت چشمگیر زخم خود باشید.
مسلماً به دلیل ساختار گیاهی آویشن این ماده از فیبر یا همان سلولز سرشاری برخوردار است. دستگاه گوارش انسان قادر به جذب سلولز و یا همان فیبر موجود در مواد غذایی نیست، اما اگر همین فیبر در غذا وجود نداشته باشد امکان آن که هضم غذا به سادگی انجام شود و یا دستگاه گوارش عملکرد خوبی داشته باشد بسیار پایین میآید.
مورد بعدی در خصوص کمک به درمان بیماریهای تنفسی است. بیماریهایی همچون آسم، سرفههای خشک، برونشیت، عفونتهای گلو و… را میتوان به سادگی با مصرف آویشن درمان کرد.
خواص آویشن و خواص عرق آویشن موضوعی بود که طی این مقاله به آن پرداختیم. تمامی مواردی که بیان شدند جز ویژگیهایی محسوب میشوند که این گیاه با خودش به همراه خواهد داشت. اگر شما هم جز افرادی هستید که تمایل دارید سلامت بدن و اعصاب خود را حفظ کنید، میتوانید با استفاده از آویشن به این امر کمک زیادی کنید. نیازی نیست تا کار زیادی انجام دهید، فقط کافی است تا روزانه یک فنجان دم کرده گیاه آویشن را مصرف کنید و یا حداقل میتوانید به صورت ادویه در غذاهای خود از این ماده استفاده نمایید.