مشاوره کودک و نوجوان

مشاوره کودک و نوجوان

همه ما برای یک بار هم که شده جمله معروف روانشناسان که بیان می دارد “رفتار و عواطف ما ریشه در کودکی مان دارد” را شنیده ایم. شاید باورش برای ما کمی سخت باشد؛ اما شخصیت امروز ما انعکاسی از کودکی مان است. این دوران نقش اساسی در شکل گیری آینده، شخصیت، اعتقادات و دیگر عوامل دارد. دوران طلایی کودکی، نوجوانی و جوانی برای همه ما یک بار اتفاق افتاده و تکرار نشدنی هستند. مشاوره کودک و نوجوان شاید برای والدین کمی غریب و نا آشنا باشد و یا والدین دوست نداشته باشند که کودک شان نیاز به مشاوره داشته باشد.

این موارد موجب می شود که کودکان با اختلالاتی که در این دوران برای شان پیش آمده و یا اگر دچار کمبود اعتماد به نفس، عزت نفس و… هستند، همان گونه باقی بمانند و با این کمبود ها رشد کنند. تمامی این موارد در بزرگ سالی به اختلالات و خلا های شخصیتی تبدیل می شود. اگر کودک شما بیش از اندازه خجالتی است و یا به دیگران پرخاشگری می کند، اگر به موقع با مشاوره های تخصصی درمان نشود، در بزرگ سالی مشکلات شخصیتی دیگری گریبان گیرش می شود.

یکی از مهم ترین مسائلی که انجام آن برای والدین آسان نیست، مشاوره روانشناسی کودکان است. هیچ یک از والدین دوست ندارند که فرزندشان را پیش روانشناس ببرند و یا کودک شان به مشاوره یا درمان نیاز داشته باشد. این طرز  فکر کاملا اشتباه است؛ چرا که روانشناسی درست می تواند مستقیما بر روی آینده کودک تاثیر مثبت بگذارد و مسیر زندگی اش را به سوی رسیدن به اهداف هدایت کند. روانشناسی کودک می تواند ناملایمات، مشکلات و کاستی های روحی و رفتاری کودکان را بر طرف کند و موجب رشد رفتاری و روحی آنها در بزرگسالی شود.

علاوه بر این، مشاوره درست به کودکان، کمک می کند که از همان دوران اعتماد به نفس و عزت نفس کافی را داشته باشد. وجود ویژگی هایی مثل خودباوری، انگیزه، امید و… در کودکان موجب می شود که آنها روحیه خوبی را داشته باشند و بتوانند در مراحل زندگی شان بیشتر رشد کنند. کودکان با مشاوره های مرتب می آموزند که چگونه به اهداف شان برسند و چگونه به برنامه هایی که برای آینده دارند دست پیدا کنند.

ما در این مقاله قصد داریم تا آگاهی شما از مشاوره کودک و نوجوان افزایش دهیم. شما عزیزان با مطالعه این مقاله خواهید فهمید که مشاوره کودک می تواند مزیت های زیادی را برای کودکان داشته باشد. خانم نازنین زهرا مهدوی نسب، یکی از بهترین و مجرب ترین مشاوران کودک و نوجوان است. علاوه بر این، مربی و متخصص بریف تراپی، رفتار شناس و مربی شخصیت شناسی می باشد. شما عزیزان می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با مشاوره کودک و نوجوان با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید.

شما در جلسات مشاوره ای خانم مهدوی نسب روش های افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس، مسئولیت پذیری، رفع لجبازی کودکان، انجام تکالیف و علاقه به درس، رفع پرخاشگری، رفع لکنت زبان و… را خواهید داشت.. در این مقاله با ما همراه باشید تا نگاه کلی به این مطالب بی اندازیم.

مشاوره کودک و نوجوان چیست؟

جلسات مشاوره کودکان و نوجوانان در محیطی امن بر گزار می شود تا کودک احساس راحتی کند. همچنین این جلسات به حل تعارضات میان کودک و والدین، درک رفتار و احساس کودک، حل مشکلات روزمره و… کمک بسزایی می کند. این جلسات موجب بهبود روابط میان کودک و والدین می شود. جلسات مشاوره می تواند با حضور یکی از والدین و یا هر دوی آنها تشکیل شود. در این جلسات والدین نیز نحوه تربیت صحیح، چگونگی صحبت با نوجوانان و کودکان، درک بیشتر کودکان و نوجوانان و… را می آموزند.

افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس در کودکان و نوجوانان

سلامت روان یکی از مهم ترین مسائلی است که در کودکان باید به آن توجه شود. این مسئله تاثیر مستقیمی را بر روی سلامت جسمی کودک نیز می گذارد. به عنوان مثال کودکانی که دارای سلامت روان هستند، استعداد های شان شکوفا شده و قدم های بزرگی را می توانند بردارند. دوره های کودکی و نوجوانی بسیار حساس هستند و اگر مشکلی در این دوران برای کودک به وجود آید در بزرگ سالی تبدیل به یک خلا می شود.

درمان اختلال شخصیتی و روانی در کودکان کمی مشکل است. کودکان ممکن است با مشکلاتی از قبیل جدایی پدر و مادر، کمبود محبت، سو استفاده جنسی، مرگ عزیزان، آزار عاطفی، کمبود اعتماد به نفس، عزت نفس و… مواجه شوند. تمامی این مشکلات در آینده کودک تاثیرات منفی می گذارد و یا ممکن است کودک را در سنین کم به بیماری افسردگی دچار کند. افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس در کودکان و نوجوانان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این دو ویژگی می توانند در بزرگ سالی منجر به موفقیت های بزرگی شوند.

در جلسات مشاوره کودک و نوجوان، تمرین ها و تکنیک هایی کار می شود که موجب شکوفایی این دو ویژگی می شود. علاوه بر این یادگیری مسائلی در این زمینه باعث می شود که کودک با اعتماد به نفس و خودباوری بالایی رشد کند. جلسات مشاوره ای ما می تواند با خود کودک و یا همراه با والدین کودک باشد.

مشاوره نوجوانان

علاقه به درس و انجام تکالیف

یکی از مشکلاتی که امروزه اکثر خانواده ها با آن روبرو هستند، علاقه مند نبودن کودکان به مطالعه و درس خواندن است. به عنوان مثال کودکان تکالیف شان را با زور خانواده انجام می دهند، درس نمی خوانند و… . تمامی این مشکلات به راحتی قابل حل است. تنها کافی است کودک تان را درک کنید و بدانید که در چنین لحظه هایی باید با کودک چگونه رفتار نمایید. مشاوره کودک و نوجوان به شما کمک می کند که تکنیک هایی را اجرا کنید که کودک تان ناخودآگاه به درس علاقه مند شود و تکالیفش را سر موقع انجام دهد.

مسئولیت پذیری

در جلسات مشاوره، تمرین ها و تکنیک هایی را آموزش خواهید دید که کودکان تان را مسئولیت پذیر برگ کنید. این مسئولیت پذیری همراه با اعتماد به نفس و عزت نفس است و موجب شکوفایی کودک تان می شود. با این آموزش کودک تان مسئولیت کار ها و اشتباهاتش را بر عهده می گیرد و در راستای جبران آنها تلاش می کند.

رفع لجبازی  و پرخاشگری

در جلسات مشاوره خواهید آموخت که چگونه با کودک لج باز رفتار کنید تا او دست از این کارش بر دارد. تمامی این آموزش ها بدون خشونت است و به کودک می آموزد که چگونه رفتار کند. لج بازی یکی از خصلت های کودکان و نوجوانان است. مخصوصا در سنین بلوغ که بیشتر خود را نشان می دهد. به همین علت بهتر است که با آگاهی قبلی بدانید که چگونه با کودک تان رفتار کنید. این به شما کمک می کند که از رفتار های پرخاشگرانه کودکان و نوجوانان جلوگیری نمایید.

خانم مهدوی نسب می تواند مواردی را که بر روی روان کودک و نوجوان شما تاثیر می گذارد را تشخیص داده و به درمان آن بپردازد. کودکان و نوجوانان توانایی تجزیه و تحلیل، پیچیدگی های همراه با مسائل عاطفی و روحی را ندارند به همین علت به مشاوره نیاز دارند. جهت رزرو وقت مشاوره می توانید با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید.

لازم به ذکر است که بگوییم، هدف اصلی مشاوره کودک و نوجوان رفع نگرانی های والدین از رفتار های آنان است. جلسات مشاوره به کودک شما کمک می کند که اوقات ناخوشایند و موارد تحریک کننده اضطراب و استرس را پشت سر گذارید و به راحتی اختلال روانی و مشکلات شخصیتی کودک تان را رفع نمایید.

مشاوره کودکان

ناهنجاری ها و  لکنت زبان

امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی از درمان های نوین برای رفع لکنت زبان و ناهنجاری های ظاهری کودکان استفاده می شود. لازم به ذکر است که بگوییم، پس از رفع این موارد کودک دچار ضربات روحی بسیاری از اطرافیانش شده و باید با چند جلسه مشاوره درمانی، این سرخوردگی ها را از ذهن کودک پاک کرد. شاید شما هم دیده باشید که کودکانی که دارای لکنت زبان و یا ناهنجاری های ظاهری هستند بسیار مورد تمسخر دیگران قرار می گیرند. تمامی این موارد یک ضربه روحی به کودک وارد می کند و موجب سرخوردگی و ناامیدی وی از زندگی می شود.

حال باید پس از درمان ناهنجاری های ظاهری و لکنت زبان کودک، روحیه وی را نیز تقویت نمایید. این تقویت روحیه با مشاوره های تخصصی امکان پذیر است.

رفع خاطرات تلخ

مشکلات روحی دیگری نیز ممکن است برای کودکان به وجود آید که به عنوان خاطرات تلخ در ذهن شان باقی بماند. خاطراتی مثل تصادف، از دست دادن یکی از والدین، از دست دادن یکی از عزیزان، آزار جنسی، آزار روحی، تنبیه های سنگین و… . کودکانی که دارای این خاطرات هستند، ضربات روحی بسیاری خورده و از زندگی بسیار نا امید اند. در برخی از موارد نیز دچار بیماری های افسردگی، پرخاشگری و… می شوند. برای درمان این کودکان کافی است جلسات مشاوره ای را امتحان کنید.

این جلسات به کودک شما کمک می کند که این خاطرات تلخ را فراموش کند و دید دیگری به زندگی پیدا نماید. با رفع این مشکل در سنین بزرگ سالی کودک تان دچار اختلالات عصبی نخواهد شد.

ساخت شخصیت قوی و ارزشمند

جلسات مشاوره ای ما به کودک شما شخصیت می دهد و موجب می شود که کودک دید زیباتری نسبت به پدر و مادر و دنیای خویش پیدا کند. استرس، اضطراب و نگرانی های را از او دور می کند. این موارد موجب قوی تر شدن شخصیت کودک تان می شود تا در ناامیدی ها، باز هم امید داشته باشد. همچنین موجب می شود که شخصیت کودک تان ارزشمند شده و کسی نتواند با حرف ها و کار هایش او را بی ارزش کند. جهت رزرو وقت مشاوره تخصصی می توانید با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید.

سن و جنسیت کودکان تاثیری در ابتلا آنان به بیماری های روحی دارد؟

کودک شما نیز در دوران بلوغ ممکن است به اختلالات روحی و روانی مبتلا شود. این اختلالات کمی نگران کننده هستند؛ چرا که اگر درمان نشوند در آینده نوجوانان و کودکان تاثیر می گذارند. اختلالات روحی شامل خودکشی، خود زنی، افسردگی و… می باشد. ابتلا به بیماری های روحی و روانی به سن و جنسیت کودکان و نوجوانان بستگی دارد. ممکن است شیوع این بیماری در سنین پایین تر بین پسران رواج یابد و یا ممکن است در سنین بالا تر در دختران به وجود بیاید.

معمولا بازه های سنی ۱۵ تا ۱۷ سالگی که دوران طلایی و بلوغ نوجوانان و جوانان است، ممکن است این نوع اختلالات به وجود آید. حدودا از بین هر ۴ دختر، ۱ دختر به این اختلالات مبتلا می شود. این نوع مشکل روحی شامل اضطراب، استرس و… نیز می باشد.

علائمی که نشان می دهد کودک و نوجوان به مشاور نیاز دارد

شما والدین عزیز، اگر از به وجود آمدن اختلال در کودک تان مطمئن نیستید، با توجه به علائم ذکر شده در این بخش، متوجه خواهید شد که آیا فرزند تان به مشاوره کودک نیاز دارد یا خیر.

  • پرخاشگری
  • بی اختیاری ادرار
  • مشکلات خواب
  • مشاهده کابوس مکرر
  • فکر کردن به خودکشی
  • انجام کار های وسواسی
  • صحبت از صدا هایی که از ذهن شان شنیده می شود
  • مصرف الکل و مخدر
  • منصرف شدن از انجام فعالیت هایی که از آن لذت میبرد
  • خود زنی
  • از دست دادن اشتها
  • انجام کار های وسواسی
  • احساس غم مداوم و ناامیدی
  • ناتوانی در آرام نشستن
  • عدم تمرکز
  • رفتار های افراطی
  • انجام اقدامات خشونت آمیز
  • عصبانیت مداوم

چنانچه هر کدام از علائم ذکر شده را مشاهده کردید، حتما با مشاور صحبت نمایید.

سخن پایانی

به طور کلی، مشاوره و سخن با فردی معتمد می تواند هم در زندگی و هم در اجتماع تاثیرات فوق العاده ای بگذارد. علاوه بر این می تواند سختی ها و مشکلات روحی را کاهش دهد و فرد را به دنیای جدیدی راهنمایی کند. مشاوره کودک و نوجوان، مشاوره خانواده و… کمک بسزایی را به والدین و کودکان شان می کند تا زندگی بهتری را داشته باشند و نگرانی از باب فرزندان شان نداشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *